Una ordenança agilitzarà els tràmits per iniciar obres


Temes relacionats

La crisi fa caure un 80% les llicències d'obres a Sant Cugat (28/mai/09)


  • Comparteix:

S'agilitzaran les llicències d'obres

S'agilitzaran les llicències d'obres

Una nova ordenança municipal agilitzarà a partir de l'any vinent la tramitació de llicències urbanístiques. La norma, que aplica els criteris de la directiva de serveis de la Unió Europea, eliminarà la necessitat d'autorització prèvia en la majoria dels casos i traslladarà als professionals la responsabilitat de complir la normativa. L'administració farà controls aleatoris 'a posteriori' per assegurar-se que les obres iniciades compleixen la legalitat. La nova ordenança se sotmetrà a debat al ple municipal de dilluns.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, afirma que l'ordenança suposa un 'canvi radical' en la relació entre l'administració i els professionals que dirigeixen les obres, que a partir d'ara assumiran més responsabilitat.

Mercè Conesa

La responsabilitat la tenen els professionals que dirigeixen els projectes d'obra i no cal que l'administració revisi cada pas que fan.


Les obres de petita entitat només requeriran, com fins ara, un assabentat de l'administració. La principal novetat és que les obres majors i menors, així com les primeres utilitzacions, es podran iniciar amb una simple comunicació presencial o telemàtica a l'Ajuntament. Si després d'un mes el consistori no ha posat cap objecció, el promotor podrà engegar els treballs automàticament. L'Ajuntament controlarà 'a posteriori', amb inspeccions aleatòries i sancions si s'escau, que les obres iniciades compleixen la legalitat.

La necessitat de llicència d'obres prèvia només es manté quan hi ha una 'raó imperiosa d'interès general', com en casos de protecció del medi ambient, l'entorn urbà i el patrimoni arquitectònic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.