Cerdanyola i la Generalitat acorden reformular el Centre Direccional, ampliant considerablement la franja protegida amb Sant Cugat


  • Comparteix:

Antoni Morral i Felip Puig.

Antoni Morral i Felip Puig.

La Via Verda, que separa els termes de Sant Cugat i Cerdanyola, s'ampliarà fins a una amplada d'un quilòmetre, amb l'objectiu de preservar al màxim aquest corredor verd que separa els dos municipis. Aquest és un dels punts centrals del nou conveni que han signat la Generalitat i l'Ajuntament de Cerdanyola per modificar lleugerament el planejament del Centre Direccional.

El nou conveni, signat pel conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Felip Puig, i l'alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, preveu una ampliació de la Via Verda, que passarà dels 400 metres d'amplada que preveia el conveni signat l'any 2001 a tenir una amplada mínima d'un quilòmetre.

El projecte preveu també que es redueixin el nombre d'habitatges privats previstos inicialment i es construeixin fins a 1.200 habitatges socials. També contempla la potenciació dels usos industrials per a activitats científiques i tecnològiques, amb la creació del Parc de la Ciència i la Tecnologia.
Per a l'alcalde de Cerdanyola, l'ecosocialista Antoni Morral, aquests canvis permetran definir la identitat de la ciutat.

Antoni Morral

Modificar el planejament ens permet guanyar espai protegit entre Cerdanyola i Sant Cugat, iniciar el projecte d'un parc científic i reforçar la identitat de la ciutat.


La signatura d'aquest conveni ha estat molt ben rebuda per l'alcalde de Sant Cugat, que valora molt positivament l'ampliació de l'espai verd que separa les dues ciutat.

Lluís Recoder

Ho celebro perquè tot i ser de Cerdanyola, afecta molt a Sant Cugat. Ara s'amplia la franja que separa les ciutats i es baixa en edificabilitat.


Qui també ha manifestat la seva satisfacció ha estat la Plataforma Cívica per la Defensa de Torre Negra, que valora positivament que s'ampliï la zona verda. Ho explica el portaveu de la plataforma, Kristian Herbolzheimer.

Kristian Herbolzheimer

Qualsevol acord per millorar el projecte que hi havia fins ara és una notícia positiva.


Des d'aquesta plataforma han destacat també la importància que es comenci a treballar conjuntament entre els dos municipis per preservar els espais naturals i consolidar els valors ecològics i socials d'aquestes zones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.