El CAU dedica la seva primera reunió al Vial d'Enllaç i les velles àrees industrials


Temes relacionats

La ciutat es dota d'un pla de mesures per prevenir la corrupció (18/feb/13)

Tots els grups del ple donen suport al Consell Assessor Urbanístic (17/des/12)


  • Comparteix:

Moment de la reunió del passat dimecres / Font: Premsa Sant Cugat

Moment de la reunió del passat dimecres / Font: Premsa Sant Cugat

El nou Consell Assessor d'Urbanisme (CAU), que ha celebrat la seva primera reunió aquest dimecres, centra els seus eixos inicials de treball en la supressió del Vial d'Enllaç i la transformació d'àrees industrials obsoletes. Aquest organisme, creat arran d'una moció d'ICV-EUiA, té l'objectiu d'incorporar professionals desvinculats de l'àmbit polític als projectes urbanístics i aportar transparència als tràmits de gestió del territori santcugatenc.

El consell té una composició mixta que inclou tant representants polítics com professionals i especialistes del sector, a proposta de cada grup polític. També en formaran part el subdirector general d'Urbanisme de la Generalitat, Camil Cofan, i el director de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV), Víctor Seguí.

La intenció del consell és reunir-se entre dues i tres vegades a l'any, sempre que hi hagi projectes de rellevància per tractar. Cada sessió constarà de dues reunions: una on s'exposaran els projectes en què s'està treballant i es proposaran noves iniciatives, i una segona dedicada a integrar-hi les aportacions del consell.

El regidor d'Urbanisme, Pere Casajoana, ha destacat que encara que no es tracti d'una iniciativa pionera a Catalunya hi ha pocs municipis que tinguin un consell assessor urbanístic i els que en tenen en són de més petits. Casajoana ha explicat, a més, que presentar les aportacions i canvis en un estadi inicial del projecte permetrà gestionar amb més eficiència les qüestions urbanístiques i suposarà un gran estalvi de temps.

Pere Casajoana

Al ple sempre s'arriba quan el document ja està bastit; sí que hi ha un període perquè la gent pugui fer al·legacions però com que el document està tan travat es fa difícil rebre alguna aportació. En canvi, si es fa en el moment inicial, és més fàcil.


En aquesta primera reunió, ha estat l'equip de govern el que ha proposat els dos temes tractats, però encara s'ha de definir si en les properes sessions tots els participants podran proposar projectes.

El primer tema exposat ha estat la supressió del Vial d'Enllaç, una infraestructura recollida pel Pla General Metropolità (PGM) de 1976 que comença al camí de Can Pagan, a la Floresta, i creua Valldoreix per la riera fins a Can Domènech. La segona qüestió van ser les àrees industrials obsoletes, situades al mig del municipi: l'illa de l'avinguda Cerdanya, on es troba el Mercantic, i la del carrer Vic.

El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, que va portar la proposta al ple, ha manifestat la satisfacció per la creació del consell i perquè aquest contribuirà al desenvolupament de projectes urbanístics sostenibles. Calderon ha destacat la importància que les aportacions es facin abans que es produeixi un posicionament polític.

Joan Calderon

Entenem que això pot enriquir diferents projectes, recollir diverses sensibilitats i tirar endavant desenvolupaments urbanístics sostenibles. Cada grup polític podrà aportar el seu granet de sorra a aquests planejaments abans que vagin al ple i hi hagi un posicionament polític.


El consell s'ocuparà de quatre grans àmbits: territori i desenvolupament urbà; mobilitat; medi ambient i sostenibilitat; i habitatge i qualitat de vida.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.