El mosquit tigre s'estabilitza a Sant Cugat


  • Comparteix:

La població de mosquit tigre s'estabilitza a Sant Cugat, segons les dades que ha presentat l'empresa Filtronet, encarregada de controlar la presència d'aquest insecte. Aquest any s'han dut a terme inspeccions i tractaments preventius en 188 punts i s'han ubicat 10 paranys en edificis municipals, entre ells diversos centres educatius. La campanya de prevenció i recollida d'incidències d'anys anteriors són dos punts clau per evitar la proliferació d'aquest insecte.

El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha explicat que l'estabilització de la població del mosquit tigre ha estat gràcies a la conducta de contenció que s'ha fet durant molts anys.

Joan Puigdomenech

L'actuació continuada durant molts anys d'una certa conducta de contenció de l'expansió del mosquit tigre ens porta al fet que aquesta població s'hagi estabilitzat.

Puigdomènech ha reconegut que el fet que Sant Cugat fos la primera ciutat, al 2004, on es va identificar el mosquit i les actuacions que s'han fet des d'aleshores han afavorit l'estabilització de l'insecte. En altres poblacions, ha afegit, el mosquit tigre està en expansió.

Joan Puigdomenech

El que estem veient és que en poblacions fora de Sant Cugat, que segurament s'incorporen en aquest control més tard, aquest insecte està en expansió.

Fins a l'1 de setembre, s'han efectuat 848 accions programades, inspeccions de zones susceptibles de contenir larves i exterminació d'aquestes, 36 d'extraordinàries per queixes dels veïns i s'han revisat 55 punts que en la campanya anterior van resultar problemàtics.

Paral·lelament, l'Ajuntament està fent el desbrossament de les rieres, una acció que serveix per detectar punts d'aigua estancada i, per tant, per prevenir l'aparició de larves.

La campanya del mosquit tigre s'allargarà fins al novembre.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.