Domènec Miquel: 'La lluita pel patrimoni ha de ser un premi compartit amb molta gent'


  • Comparteix:

L'historiador Domènec Miquel ha estat guardonat amb un Premi Ciutat de Sant Cugat en reconeixement a la seva tasca d'estudi i difusió de la història santcugatenca. Amb diverses publicacions a l'esquena, Miquel és un dels impulsors del Grup d'Estudis Locals (GEL).

Domènec Miquel i Serra ha rebut el premi a la gala celebrada aquest dilluns en agraïment al compromís i la feina en l'àmbit de la història santcugatenca, sobretot del període medieval i modern. Col·laborador del Museu de Sant Cugat, Miquel és un dels promotors del GEL, que analitza la cultura, el patrimoni i la història de la ciutat a través de les publicacions a la revista 'Gausac', fundada el 1993.

Miquel també ha estat un dels principals promotors de la restauració i conservació del Monestir. La candidatura de l'historiador va ser proposada pel Club Muntanyenc San Cugat (CMSC), que també volia destacar l'altruisme del guardonat. La proposta també va tenir el suport d'altres entitats culturals de la ciutat, com els Amics de Pedra i Sang, la Fundació Sant Cugat i la parròquia de Sant Pere d'Octavià.

Miquel ha agraït a tots ells la candidatura, tot i que ha subratllat que es tracta d'un guardó que ha de ser 'compartit' amb molta altra gent.

Domènec Miquel

Aquest és un tipus de premi que ha de ser compartit amb més gent com la comissió de Patrimoni que no hem patit sang però sí suor.

L'historiador també manté vincles amb Cugat.cat. Actualment, Miquel és tertulià de l'espai radiofònic 'El Gall del Monestir', i també va participar al magazín 'Sant Cugat a Fons-Matins en Xarxa' amb l'espai 'Racons de Sant Cugat', en què el protagonista explicava la història i l'evolució d'alguns dels indrets més emblemàtics del municipi.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.