Volen tornar a l'elit

La selecció espanyola és favorita

Hoquei herba

Publicat el 6/jul/09 per Pedro Miserachs

Les jugadores del Junior Berta Queralt, Cristina Guinea i Guadalupe San Félix i el tècnic Adrian Lock disputen l'Europeu 'B' sub 18 de Madrid. La selecció espanyola té l'objectiu de recuperar la categoria perduda ara fa dos anys i situar-se entre les millors seleccions del continent.

Per tradició i per potencial, Espanya és juntament amb Escòcia, candidata a arribar a la final del campionat i així recuperar una plaça a la màxima categoria continental de l'hoquei herba de seleccions. Tot i que la segona plaça serveix per complir l'objectiu d'ascens, les noies entrenades per Adrian Lock volen fer-ho de la millor manera possible: guanyant l'or.

I per això, Lock ha format un bloc potent que dona les màximes garanties d'aconseguir l'ascens, objectiu pel que ha confiat en tres jugadores del Junior. Berta Queralt, Guadalupe San Félix i Cristina Guinea formen part del combinat de 18 jugadores que tenen com objectiu el retorn entre les millors.

Espanya ha quedat enquadrada grup A amb la República Txeca, Polònia i Suïssa, uns rivals a priori assequibles per passar com a primers de grup. En l'altra banda del quadre, Escòcia, Ucraïna i País de Gal·les lluitaran per passar a semifinals, després de la renuncia de Bielorrussia a participar en el campionat.

L'entrenador anglès del combinat espanyol, Adrian Lock, analitza així les possibilitats del seu equip.

Adrian Lock

Hem de ser superiors a les rivals de grup. Crec que hem de fer les coses bé. Depenem més de nosaltres que dels altres equips.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Demà, Espanya inicia el campionat a partir de les set de la tarda (19:00h) contra Suïssa. De moment, en els partits de preparació per aquesta cita, el combinat espanyol ha empatat a 1 gol contra el cadet masculí de la Complutense, ha vençut per 2 a 1 al Valdeluz madrileny i ahir va derrotar al combinat escocès per 1 gol a 0.