El Junior es queda sense la medalla de bronze a l'EHL

Les santcugatenques han posat contra les cordes un dels millors equips d'Europa com l'SCHC neerlandès (3-2)

Clara Pineda en un moment del partit entre el Junior i l'SCHC pel bronze a l'EHL / Foto: Jordi Gestí

No han pogut repetir la gesta del 2021. El Junior femení ha perdut la final de consolació de l'EHL contra l'SCHC dels Països Baixos per 3-2 després d'un bon partit marcat per la poca eficàcia en els penals córner de les santcugatenques. Les de Guille Carnicer han anat sempre a remolc de l'Stichtsche, un equip ple de jugadores internacionals, però mai han estat fora del partit. Fins i tot en els minuts finals, amb 3-2, Vidosa ha enviat un penal córner al pal que hauria dut el partit a la tanda de shoot outs.

El partit ha estat marcat per un primer quart on l'equip de la província d'Utrech ha demostrat la seva qualitat i superioritat amb un 2-0 en 15 minuts. Winter ha obert el marcador al minut 9, i tres minuts més tard Jansen, la seva millor jugadora, ha fet el segon amb un penal córner de manual. El Junior havia fet un plantejament atrevit, però l'Stichtsche no ha deixat espai a la sorpresa.

Granato fica al Junior dins el partit

En el segon quart, les neerlandeses han sortit a sentenciar el bronze i el Junior s'ha vist superat per la potència rival. Però han aconseguit mantenir el 2-0, i partir de l'equador d'aquest quart, les santcugatenques han capgirat la tendència i han començat a trepitjar l'àrea amb perill.

Fruit d'aquesta empenta, al minut 28 ha arribat el gol que les tornava a posar dins el partit. Bona jugada combinatòria que ha acabat amb un xut de Pachamé que ha aturat la portera, però Granato ha caçat el rebuig i ha fet el 2-1 a porteria buida.

El Junior celebra el gol de Granato al segon quart en partit pel bronze contra l'SCHC / Foto: Jordi Gestí

Els penals córner, la clau

Després del descans el partit s'ha igualat molt. Els dos equips han fallat bones ocasions, però la balança s'ha decantat cap a les neerlandeses gràcies a un error de Gigi Oliva, que sent l'última defensa ha vist com Dicke li pispava la pilota i superava la portera santcugatenca amb habilitat (minut 41).

El partit hauria canviat si tot seguit el Junior no hagués malgastat dos penals córner consecutius molt mal executats. Però el tercer quart ha acabat amb un 3-1 difícil d'aixecar.

Gigi Oliva, cara i creu

Les jugadores de Guille Carnicer, però, no s'han donat per vençudes, i tot just començar l'últim quart Gigi Oliva s'ha tret l'espina de l'errada en el tercer gol fent el 3-2 de penal córner (minut 46). Amb el 3-2 i 14 minuts fins al final, el Junior s'ha abocat en atac i l'Stichtsche ja no ha aconseguit creuar el mig del camp.

A falta de 4 minuts pel final ha arribat el moment clau, quan Vidosa ha enviat un penal córner al pal. Després d'aquesta acció, Carnicer s'ho ha jugat tot a una carta i ha tret la portera per jugar amb superioritat els instants finals, però les neerlandeses han sabut defensar amb intel·ligència i mantenir el 3-2 final que ha deixat al Junior sense el bronze que va aconseguir guanyar a final 8 de l'EHL del 2021.