Quatre santcugatenques a la primera llista estatal per al mundial d'hoquei herba

Pablo Usoz, dirigint la selecció estatal

Hoquei herba

Publicat el 9/abr/10 per Ramon Salmurri

El seleccionador estatal femení d'hoquei herba, Pablo Usoz, ha inclòs quatre jugadores del Junior a la llista de pre-seleccionades de cara al Mundial d'aquest estiu a l'Argentina. A més de les ja habituals Júlia Menéndez i Maria Romagosa, el tècnic madrileny també ha convocat les joves Andrea Puig i Paula Pastor, habituals de la selecció sub-21.

La Copa del Món se celebra aquest estiu a Rosario, a l'Argentina. Concretament, del 29 d'agost al 13 de setembre. I de cara a preparar la gran competició, Pablo Usoz ha realitzat una primera convocatòria amb 24 jugadores, que entrenaran des d'ara i fins l'estiu, separades en tres localitats; Catalunya, Madrid i País Basc.

Per edat i trajectòria a la selecció, Júlia Menéndez i Maria Romagosa són dues fixes a les convocatòries. En canvi, les debutants Paula Pastor i Andrea Puig hauran de guanyar-se la plaça amb més esforç. Així ho ha assegurat el seleccionador Pablo Usoz.

Pablo Usoz

Són d'aquelles jugadores sub-21 que hauran d'esforçar-se més que la resta.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Tot i així, el tècnic madrileny veu molt de futur en les dues santcugatenques.

Pablo Usoz

Jo crec que són jugadores amb molt de talent, però amb un caràcter molt canviant.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





D'aquestes 24, la llista s'anirà reduint fins al total de jugadores que amb les que Usoz treballarà a partir de l'estiu. Aleshores, la selecció absoluta seguirà un pla de preparació específic que començarà el mes de juliol, del tres al nou concretament, a Terrassa. Després, viatge a Cadis del 14 al 20, amb diferents enfrontaments contra Escòcia. Del 26 al 30 del mateix mes, preparació física i tècnica a València.

La segona fase d'aquesta preparació serà a Alemanya, del tres al vuit d'agost, amb partits contra el combinat germànic. Irlanda visitarà l'estat espanyol, del 12 al 17 d'agost, just abans de marxar cap a l'Argentina el dia 21.