La urbanització de Can Borrull finalitzarà a l'estiu

Amb les obres realitzades arribarà la legalització del barri planenc

Societat

Publicat el 21/nov/18 per Martí González

El barri de Can Borrull, a les Planes, esdevindrà legal l'estiu vinent. Serà quan acabin les obres d'urbanització, uns treballs llargament reclamats pels veïns. L'actuació es completarà després de sis retards i 12 anys de negociacions i tràmits, des de l'aprovació definitiva de la modificació del Pla General Metropolità (PGM) al sector.

L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha definit la visita d'aquest dimecres com a 'positiva' i s'ha compromès a enviar un requeriment a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) perquè faci el manteniment corresponent a la riera de Vallvidrera, que acumula molta brutícia per les pluges recents.

La millora consta de tres grans intervencions: pacificar el trànsit a la carretera de Vallvidrera i dotar de més seguretat els vianants -amb la instal·lació de voreres-; urbanitzar la zona amb una nova xarxa d'aigües pluvials, una nova canonada d'aigua potable i un nou enllumenat, i la renovació dels semàfors i la reducció del risc d'inundacions amb la construcció d'un mur de formigó a la riera.

Les obres van començar al desembre del 2017 després de refer el pressupost del projecte a la baixa. Finalment, els treballs, a càrrec d'Artífex Infraestructures estan pressupostats en poc més d'1,6 milions d'euros, finançats amb la subvenció d'1,8 milions de la Diputació.


DECLARACIONS

Carmela Fortuny

Com a Ajuntament ens pertoca adaptar-nos a la realitat i actualitzar-nos. Això significa l'autorització, el reconeixement i la legalització que aquestes cases puguin estar aquí i una vegada tenim això, cal fer la millora urbana perquè els veïns hi visquin en les millors condicions.

Your browser doesn’t support HTML5 audio