Novè dia de campanya

Diari de campanya

Publicat el 1/mar/08 per Xavier Boix

Avui, el nostre candidat a les pròximes eleccions generals, Joan Herrera, ha llançat un advertiment al candidat a la reelecció com a President del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero dient-li que 'se li ha acabat el crèdit'. I és que per nosaltres, avui el federalisme no passa per la majoria absoluta de Zapatero sinó per més pes de l'esquerra, d’ICV-EUiA.

Aquestes declaracions, les ha fet en un acte de campanya el matí junt amb el coordinador general d’'U, Gaspar Llamazares. El moment ideal per rellançar el nostre missatge sobre model d'Estat, doncs a IU i ICV, som els únics partits que ens creiem de debò això de l'Espanya Federal.

I és que davant d'aquells que ens proposen: o ruptura o continuisme nosaltres els diem que volem l'Estatut, per seguir avançant cap a una Espanya més federal. I precisament amb el desplegament de l'Estatut durant la pròxima legislatura, seguirem avançant cap al reconeixement plurinacional de l'Estat. Nosaltres creiem en el dret d'usar el català a les institucions i el reconeixement de la plurinacionalitat també a les escoles i no fent guetos a Madrid perquè els nens puguin aprendre català. Amb nosaltres es desplegarà l'Estatut, segur!

XAVIER BOIX
Portaveu local d'ICV-EUiA