EL COMERÇ DE CASA

Treball en temps de confinament: els altres sanitaris

Centres mèdics, farmàcies, òptiques i veterinaris també lluiten aquests dies contra el coronavirus


Temes relacionats

Treball en temps de confinament: oberts per garantir l'abastiment d'aliments (22/abr/20)

Treball en temps de confinament: l'ajuda que no pot parar (17/abr/20)

Treball en temps de confinament: seguretat i protecció a peu de carrer (10/abr/20)

Treball en temps de confinament: l'Ajuntament no s'atura ( 3/abr/20)


  • Comparteix:

En la lluita contra el coronavirus els sanitaris d'hospitals i centres d'atenció primària tenen el protagonisme. Hi ha, però, altres professionals del sector que aquests dies també hi estan al peu del canó. Les consultes mèdiques i d'infermeria privades, les farmàcies, les òptiques i els veterinaris també són serveis essencials que aquests dies de crisi sanitària i confinament atenen urgències i adapten la seva feina a les necessitats. Cugat Mèdia ha visitat alguns d'aquests establiments a Sant Cugat com són el Centre Mèdic Can Mora, la farmàcia Torreblanca, el centre Veterinos i l'òptica Mirasol.

Atenen diferent, treballen d'una altra manera i s'han adaptat als requeriments per evitar contagis, però estan oberts. Òptiques, centres mèdics, farmàcies i centres veterinaris també donen resposta a la lluita contra el coronavirus. Ho fan per telèfon i presencialment amb un mateix objectiu: atendre urgències.

De fet, el metge de família del Centre Mèdic Can Mora Fèlix Baldrich ha explicat que la seva feina se centra actualment en un 95% a atendre casos de la Covid-19, mentre que la resta de temes mèdics s'han reduït bàsicament a les urgències.

Cugat Mèdia s'ha endinsat en aquests sectors sanitaris en un reportatge que forma part d'un cicle per mostrar com treballen, aquests dies, serveis i col·lectius vitals i essencials com són els serveis socials, el manteniment de la ciutat, els establiments d'alimentació, Càritas, Creu Roja i els cossos de seguretat.


Fèlix Baldrich

Actualment ens dediquem en un 95% al tema de la Covid-19. Les proves estan molt limitades, de la resta es fan coses que siguin urgents.

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.