Una antiga bòbila de Cerdanyola podria acollir el futur abocador que ha de substituir Coll Cardús


  • Comparteix:

La conselleria de Medi Ambient i el Consorci de Residus del Vallès Occidental s'han de reunir el proper dijous per estudiar la proposta

La conselleria de Medi Ambient i el Consorci de Residus del Vallès Occidental s'han de reunir el proper dijous per estudiar la proposta

L'Ajuntament de Cerdanyola negocia amb la conselleria de Medi Ambient la possibilitat d'ubicar en aquest municipi el futur abocador que ha de substituir les actuals instal·lacions de Coll Cardús. La intenció és utilitzar l'esvoranc d'un milió de metres cúbics d'una antiga bòbila per acollir els residus inerts del Vallès Occidental. Des de l'Ajuntament de Sant Cugat no s'han pronunciat encara sobre aquesta proposta, a l'espera de conèixer el projecte amb més detall.

Les converses que mantenen des de fa setmana el consistori de Cerdanyola i la conselleria de Medi Ambient de la Generalitat, totes dues en mans d'Iniciativa per Catalunya-Verds, indiquen l'interès d'ambdues institucions per trobar una sortida a la restauració de l'esvoranc que hi ha a d'una zona d'extracció de terres de la ciutat, i trobar al mateix temps un emplaçament per substituir també l'actual abocador de Coll Cardús, a Vacarisses.

D'aquesta manera, se solucionarien tots dos problemes, donant sortida als terrenys de que disposa Cerdanyola, i a la necessitat que té el Vallès Occidental d'un nou abocador. En aquest sentit, la proposta passaria per tapar i regenerar la zona de l'antiga bòbila de Cerdanyola i poder-la incorporar a la Via Verda, ubicant-hi els residus inerts que es generin a la comarca.

Tot i que, de moment, no hi a res decidit, el proper dia 28 la Generalitat i el Consorci de Residus del Vallès Occidental tenen previst prendre una decisió sobre l'emplaçament del dipòsit d'inerts, una decisió que es donarà a conèixer el 13 de maig en un consell d'alcaldes. Tot sembla indicar però que Cerdanyola serà finalment el municipi escollit ja que la majoria d'emplaçaments que s'havien plantejat fins ara han estat rebutjats, principalment per l'oposició dels habitants dels respectius municipis.

De moment, des de l'Ajuntament de Sant Cugat no s'han volgut pronunciar sobre aquesta possibilitat, a l'espera de conèixer millor la proposta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.