L'Ajuntament vol revisar el conveni amb l'EMD per ajustar-lo a la realitat del 2004


  • Comparteix:

Joly ha volgut deixar clar que la renovació s'ha de fer per consens i amb diàleg entre les dues parts.

Joly ha volgut deixar clar que la renovació s'ha de fer per consens i amb diàleg entre les dues parts.

L'Ajuntament ha anunciat la seva intenció de revisar el conveni econòmic signat amb l'EMD de Valldoreix l'any 96. L'equip de govern considera que el creixement dels darrers 8 anys ha fet que els paràmetres econòmics i demogràfics establerts en el conveni no s'ajustin a la realitat del 2004. De moment, aquest mes de maig ja es farà efectiva la liquidació de les quantitats pressupostades en els exercicis del 98 al 2003, a l'espera que el nou acord bilateral sigui efectiu en l'exercici del 2005.

L'Ajuntament pretén que el 2005 existeixi ja un nou marc de relació econòmica amb Valldoreix. Aquesta és la voluntat del tinent d'alcalde d'Economia i Hisenda que ha explicat que aquest nou conveni ha de ser fruit d'un 'rigorós' i 'exhaustiu' estudi sobre la realitat econòmica i demogràfica que regeix les relacions entre Sant Cugat i Valldoreix.

Així, s'ha encarregat un estudi a un assessor tècnic extern perquè analitzi els imports de la participació de l'EMD en els ingressos de Sant Cugat i, alhora, avaluï també els costos dels serveis que presta Sant Cugat a Valldoreix. Segons ha explicat Jordi Joly, la realitat ha canviat molt en 8 anys i cal que el nou conveni s'adapti a la nova realitat del municipi i als costos reals del serveis:

Jordi Joly

Comparat amb 1996, han pujat els costos del servei i també ha canviat la demografia. Cal revisar els paràmetres i posar-los al dia. Calen anàlisis complexes.


Joly ha remarcat la voluntat que el 'diàleg' i el 'consens' siguin la guia de la negociació entre les dues administracions. En aquest sentit, ha proposat a l'EMD una calendarització per la redacció del nou conveni que comença amb la liquidació efectiva, ja aquest mes de maig, dels diners pendents de liquidació en els pressupostos del 98 al 2003. La transferència serà del 100% ja que fins ara Valldoreix només ha cobrat el 75% de la partida pressupostada. Joly ha explicat que no es transferia la totalitat, de la quantitat pressupostada perquè, en realitat, els costos eren més alts dels reconeguts:

Jordi Joly

No és deute reconegut perquè els costos eren més alts que els que estaven reconeguts. Per això no s'ingressava.


Joly no reconeix el deute que li reclama la presidenta de l'EMD de Valldoreix de 540.000 euros ja que assegura que seran els estudis tècnics corresponents els que determinaran les liquidacions corresponents.

La previsió és que la redacció del nou conveni - que s'hauria d'aplicar el 2005 - estigui enllestit aquesta tardor i sigui acceptat 'satisfactòriament' per ambdues administracions. La presidenta de l'EMD, però, ha demanat una 'acceleració' de la negciació i que el procés es redueixi de 4 a dues fases.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.