John Bruton analitzarà avui a 'Santcugatribuna' les conseqüències de l'ampliació europea


  • Comparteix:

Bruton és el tercer ponent de 'Santcugatribuna'

Bruton és el tercer ponent de 'Santcugatribuna'

El primer ministre d'Irlanda entre 1994 i 1997, John Bruton, visita avui la nostra ciutat com a convidat de la tercera sessió del fòrum empresarial 'Santcugatribuna'. Bruton, que va ser president del Consell Europeu i és considerat tot un expert en el procés d'integració comunitària, analitzarà les conseqüències econòmiques de l'ampliació de la Unió Europea.

Coïncidint amb la incorporació a la UE de 10 nous països, que es va formalitzar el passat 1 de maig, el fòrum 'Santcugatribuna' dedica avui la seva tercera sessió a discutir sobre les implicacions econòmiques que tindrà el procés d'ampliació a l'Europa dels 25.

El ponent d'aquesta sessió, John Bruton, està avalat per la seva experiència com a primer ministre d'Irlanda entre el 1994 i 1997, fet que li va permetre ocupar la presidència de torn del Consell Europeu entre juny i desembre de 1996. A més, Bruton està considerat com un dels màxims experts en economia mundial i un dels artífexs del procés d'implantació de l'euro.

L'alcalde, Lluís Recoder, destaca la importància de rebre la visita d'una personalitat com John Bruton per entendre quines conseqüències comportarà l'ampliació europea.

Lluís Recoder

Bruton pot aportar una visió privilegiada sobre el present i el futur de la Unió Europea.


La celebració de la tercera sessió de 'Santcugatribuna' tindrà lloc a la Masia Can Rosàs, situada al passeig Olabarria, a partir de dos quarts de dues. L'acte consistirà en un dinar, seguit d'una ponència a càrrec de John Bruton, que comptarà amb la presència, a més, de diversos membres de les formacions polítiques que es presenten a les eleccions europees.

Les dues primeres sessions de 'Santcugatribuna' van estar protagonitzades per l'expresident català Jordi Pujol i l'exministre d'Afers Exteriors israelià Slomo Ben Ami. 'Santcugatribuna' ha confirmat també que un futur convidat a aquest cicle serà l'expresident del govern central Felipe González, tot i que encara no s'ha fet pública la data.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.