El Sabadell, dels bancs que es repensen el seu paper amb la independència


  • Comparteix:

Oficina de Banc Sabadell

Oficina de Banc Sabadell

L'Associació Espanyola de Banca (AEB) i la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvi (CECA), a les quals pertany Banc Sabadell, han alertat sobre els 'riscos per a l'estabilitat financera' que tindria 'qualsevol decisió política que trenqués la legalitat vigent' i que 'comportaria l'exclusió de la Unió Europea i de l'euro d'una part d'Espanya'. En un comunicat, les dues agrupacions han previst que 'l'exclusió de Catalunya de la zona euro, com a conseqüència de la ruptura unilateral del marc constitucional vigent, comportaria que totes les entitats bancàries amb presència a Catalunya afrontessin greus problemes d'inseguretat jurídica'.

L'AEB i la CECA consideren que 'aquestes dificultats obligarien les entitats a reconsiderar seva estratègia d'implantació, amb el consegüent risc de reducció de l'oferta bancària i, amb això, d'exclusió financera i encariment i escassetat del crèdit'.

Per això, les entitats integrants de l'AEB i la CECA consideren que 'en tot moment, s'ha de preservar l'ordre constitucional i la pertinença a la zona euro del conjunt d'Espanya'. El text també alerta que es posaria en greu risc l'objectiu de les entitats, 'que no és altre que protegir els seus dipositants i mantenir el flux de finançament a famílies, a PIMES i als sectors productius i generadors d'ocupació del país'.

Per últim, l'AEB i la CECA fan una crida als líders polítics perquè 'per mitjà del diàleg, impulsin les reformes que permetin seguir progressant en la consecució de majors nivells de benestar i cohesió social per a tothom'. A banda de Banc Sabadell, entitats com Caixabank, Banc Santander, BBVA, Bankia i Banc Popular formen part de l'AEB i de la CECA.

D'altra banda, el Cercle d'Empresaris, on s'integra també Banc Sabadell, ha demanat aquest divendres als catalans que el 27S votin les formacions contràries a la independència per 'evitar emprendre un camí de difícil retorn' que portaria 'gravíssims danys' a l'economia catalana i espanyola. En un comunicat, l'entitat reclama que s'iniciï immediatament un diàleg per buscar acords en el finançament autonòmic, la llengua, l'educació o la unitat de mercat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.