La falta d'un reglament impedeix a l'Ajuntament aplicar un recàrrec en l'IBI en els pisos buits


  • Comparteix:

De moment, s'està fent un registre delspisos buits.

De moment, s'està fent un registre delspisos buits.

La intenció de l'Ajuntament de gravar amb un recàrrec del 50% de l'IBI els pisos buits de la ciutat és, de moment, paper mullat a l'espera que el govern espanyol desenvolupi el reglament que determini quins casos poden considerar-se habitatges en desús. Sense aquesta normativa no es pot aplicar el recàrrec amb el qual l'equip de govern pretén forçar els propietaris a posar els pisos buits al mercat de lloguer.

Les passades ordenances fiscals aprovades per CIU i ERC establien un recàrrec del 50% en l'IBI en aquells habitatges que es provés que estiguessin buits. L'objectiu era forçar els propietaris a obrir els habitatges i iniciar una negociació amb l'administració per tal que els posessin al mercat de lloguer.

Sembla, però, que les intencions no es podran materialitzar. El govern espanyol té encara pendent d'aprovació el reglament estatal - contemplat en la llei d'hisendes locals- que determini quan es considera que un habitatge està en desús.

De moment, el consistori està elaborant un catàleg de les vivendes buides que ha detectat, a dia d'avui, uns 7.000 pisos buits al municipi. Ara, l'objectiu de l'equip de govern és contrastar aquestes xifres i conèixer la situació d'aquests habitatges. Ho explica la tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

L'objectiu de l'equip de govern és contrastar aquestes xifres amb la realitat, i per això realitzaran un mostreig per conèixer la situació d'aquests habitatges.


El ministeri d'Hisenda estudia quin mecanisme utilitzar per tal de determinar que un pis està abandonat, tot i que ja han alertat que el reglament va per llarg. Una de les propostes és estudiar el consum mínim dels serveis bàsics com l'aigua i la llum.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.