El govern espanyol comença els passos per la construcció del Quart Cinturó en tot el seu traçat


  • Comparteix:

Els opositors asseguren que els Pactes del Tinell són 'paper mullat'.

Els opositors asseguren que els Pactes del Tinell són 'paper mullat'.

La campanya contra el Quart Cinturó denuncia que el govern espanyol -saltant-se els acords del pacte del Tinell del govern tripartit- ha començat els tràmits per la construcció del segon tram del Quart Cinturó fins a Granollers. Els opositors demanen al govern català que faci valer la seva força a Madrid i aturi la tramitació administrativa engegada, unilateralment, pel ministeri de Foment.

El ministeri de Foment ha començat les consultes ambientals per la redacció de l'estudi informatiu del tram de l'autovia orbital fins a Granollers. Això ha posat el crit al cel de la Campanya contra el Quart Cinturó que creu que el ministeri de Foment ha optat per la via dels fets consumats saltant-se, flagrantment, els acords el Pacte del Tinell del govern tripartit.

El portaveu dels opositors, Maties Serracant, creu que s'està demostrant la 'ineficàcia' del tripartit per fer valer a Madrid els acords presos a Catalunya i demana al govern català que faci valer la seva força i n’aturi la tramitació:

Maties Serracant

Això ens demostra la manca de capacitat del tripartit de fer complir el procès en el Pacte del Tinell. No poden fer complir el que aquí s'ha pactat.


La Campanya ha demanat reunir-se amb la ministra de Foment per fer-li arribar les signatures de les 270 entitats que conformen la plataforma. De tota manera, no descarten noves mobilitzacions si no veuen gestos del govern català per aturar la nova infraestructura.

De moment, el tram Abrera-Terrassa ja està contemplat en els Pressupostos del 2005 del govern espanyol. No obstant, els opositors no perden l'esperança que prosperi al Senat alguna de les esmenes presentades en contra d'aquesta infraestructura. De tota manera, algunes formacions que tenien el seu programa la negativa al Quart Cinturó ja han donat el seu vistiplau als comptes públics del govern espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.