Pas endavant per a la connexió entre les línies de FGC del Vallès i del Llobregat

La Generalitat ha adjudicat la redacció del projecte per unir les estacions de plaça Espanya i Gràcia


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la línia del Vallès dels FGC / Foto: FGC

Imatge d'arxiu de la línia del Vallès dels FGC / Foto: FGC

La conselleria de Territori ha adjudicat la redacció del projecte constructiu de perllogament de la línia Llobregat-Anoia dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), que ha d'unir les estacions de plaça Espanya i de Gràcia. Aquesta ampliació permetrà també unir la línia amb la del Vallès, que dona servei a Sant Cugat. L'adjudicació s'ha fet per prop 3 milions d'euros i un termini d'un any de redacció.

L'estudi detallarà tècnicament l'obra civil necessària per a la construcció de quatre quilòmetres nous de túnel, de tres noves estacions i la remodelació de la de plaça Espanya, amb un pressupost estimat de 238 milions d'euros. Segons Territori, amb aquesta prolongació es millorarà la cobertura en transport públic de la Nova Esquerra de l'Eixample de Barcelona -que compta amb equipaments com l'Hospital Clínic-, es facilitarà l'accés al centre de la ciutat i es permetrà la llargament reclamada connexió de les línies d'FGC Llobregat-Anoia i Barcelona-Vallès.

També afavorirà la connectivitat ferroviària del districte de Gràcia i incrementarà la intermodalitat, ja que les noves estacions facilitaran l'intercanvi amb l'L5 de metro, el tramvia -que ara finalitza a la plaça Francesc Macià sense connexió ferroviària- i altres línies d'FGC. En paral·lel, el projecte pretén augmentar els usuaris en transport públic i reduir l’ús del vehicle privat i, d’aquesta manera, contribuir a la descongestió del trànsit i la promoció d’una mobilitat sostenible. La prolongació d'aquesta línia constarà de dos túnels independents de 7 metres de diàmetre, que s'executaran mitjançant tuneladora.

El projecte desenvoluparà el traçat previst a l'estudi informatiu de l'actuació, que comprèn quatre estacions adaptades a persones amb la mobilitat reduïda, tres de les quals seran de nova construcció: Hospital Clínic, al carrer d'Urgell, que permetrà l'intercanvi amb l'L5 del metro; Francesc Macià, al carrer d'Urgell entre Buenos Aires i la plaça F. Macià, que facilitarà l'intercanvi amb el Trambaix; Gràcia, a Travessera de Gràcia, entre Balmes i Via Augusta, que connectarà amb la línia d'FGC Barcelona-Vallès; i plaça Espanya, que comportarà la remodelació del vestíbul de l'estació d'FGC existent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.