Els preus de l'electricitat es mantenen, baixa la Tarifa d'Últim Recurs del gas

Estabilització en general dels preus dels serveis a l'espera d'una nova reforma de la tarifa elèctrica


  • Comparteix:

L'electricitat mantindrà el preu / Foto: ACN

L'electricitat mantindrà el preu / Foto: ACN

Els preus dels serveis es mantenen o baixen lleugerament amb el nou any. La part regulada del rebut es prorroga un any mes, ja que encara no ha entrat en vigor la reforma de la tarifa elèctrica que ha de canviar com es regula i aquesta modificació no ha arribat a temps per canviar els preus. La Tarifa d'Últim Recurs (TUR) de Gas Natural sí que baixarà, un 4% respecte a l'últim trimestre del 2019.

Pel que fa a l'electricitat, la part regulada del rebut, que representa el 41,14% de la factura elèctrica, es prorrogarà per al 2020. El govern espanyol així ho ha aprovat ja que tot i que amb el nou any ha d'entrar en vigor una reforma de la tarifa elèctrica on una part de la mateixa la determina la CNMC, no s'ha arribat a temps per establir els nous preus. Tot i això, és possible una rebaixa ja que la Comissió ha fet la seva proposta sobre l'ús de xarxes de transport i subministrament de l'electricitat, conegut com a peatges, i aquesta passa per una reducció mitjana del 5,6% d'aquests peatges, que tindrà un impacte diferent segons el col·lectiu de consumidors.

A més, la nova proposta inclou la divisió de les tarifes en sis períodes -actualment només n'hi havia dues- per a l'energia i també sis en el cas de la potència, a excepció de la 2.0TD. A més, s'incorporen nous períodes horaris depenent del dia, el mes i fins i tot el lloc de residència, ja que estableix diferències entre península, illes i Ceuta i Melilla.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.