L'Ajuntament inverteix prop de 110 milions d'euros en el període 2001-2004


  • Comparteix:

L'Àrea d'Economia ha presentat aquestes dades després de les crítiques d'alguns sectors empresarials sobre l'escàs nivell d'inversió al país

L'Àrea d'Economia ha presentat aquestes dades després de les crítiques d'alguns sectors empresarials sobre l'escàs nivell d'inversió al país

L'Ajuntament ha executat una inversió de prop de 110 milions d'euros durant el període 2001-2004, prop del 80% de les inversions pressupostades. El volum de despesa més important ha correspost al programa d'urbanització de carrers i places, seguit del programa d'instal·lacions esportives i l'urbanització dels districtes. La inversió en promocions d'habitatge públic ha suposat un 20% del total en aquests 4 anys. L'Àrea d'Economia ha fet públiques aquestes dades després de les crítiques expressades per algunes associacions empresarials del país sobre l'escàs nivell d'inversió pública.

El volum d'inversió global del període 2001-2004, és a dir, la despesa total autoritzada i liquidada, ascendeix a 89'2 milions d'euros en aquest període, dels quals un 38% corresponen al programa d'urbanització de carrers i places. El programa d'instal·lacions esportives s'ha endut un 17'1% de les inversions, seguit dels projectes d'urbanització dels districtes, que han arribat al 9'5% del total de la inversió en aquests quatre anys. Aquests tres programes han acaparat gairebé el 65% de la despesa autoritzada i liquidada entre el 2001 i el 2004.

A més d'aquests prop de 90 milions d'euros, l'Ajuntament ha invertit durant aquest període 20'7 milions més en diferents promocions d'habitatge públic, que s'han concentrat especialment en els dos últims anys. La inversió en vivenda protegida suposa un 20% del total de la despesa en aquest període, com destaca el tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Hisenda, Jordi Joly.

Jordi Joly

Això és inversió real, ja executada, no previsions. La despesa és de quasi 90 milions d'euros, i 20'7 milions més en habitatge públic. Això suposa un 20% del total, és un pes molt important.


Cal destacar també que, en total, durant el període 2001-2004, l’Ajuntament ha desenvolupat 195 projectes d’inversió, dels quals 54 tenen un calendari plurianual. La resta, 141, han estat projecte realitzats en un sol any.

L'Àrea d'Economia ha fet públiques aquestes dades després de les crítiques expressades des de diferents sectors econòmics del país sobre l'escàs nivell d'inversió pública. El titular de l'àrea, Jordi Joly, ha dit que el volum d'inversió de l'Ajuntament de Sant Cugat en aquests quatre anys és molt elevat i superior al d'alguns municipis del nostre entorn.

A més, Joly ha manifestat que l'esforç inversor encara serà més important quan es tinguin les dades del període 2004-2007, corresponent a l'actual mandat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.