Direcció i treballadors de Delphi comencen les reunions per intentar desencallar l'expedient de regulació temporal


  • Comparteix:

Des del comité d'empresa demanen un pla de prejubilacions com a alternativa prèvia a l'ERO

Des del comité d'empresa demanen un pla de prejubilacions com a alternativa prèvia a l'ERO

La direcció i el comitè d'empresa de Delphi Sant Cugat continuen negociant per mirar d'arribar a un acord sobre la proposta d'expedient de regulació temporal que ha presentat la multinacional nordamericana. Des de la direcció asseguren que, mentre no tinguin garantits els fons per fer un pla de prejubilacions, aquesta és una mesura necessària per afrontar la reducció de la producció. Des del comitè d'empresa apunten però que no acceptaran una proposta que suposi una pèrdua salarial pels treballadors.

La direcció de la planta local de Delphi assegura que l'expedient de regulació temporal de 44 dies presentat a la Generalitat és una mesura per afrontar la disminució de la producció que està patint la factoria, i que seria equivalent al volum de producció de 130 persones.

Des de la multinacional asseguren que no s'han plantejat, per ara, acomiadaments, però que, tot i veure amb bons ulls la proposta d'un pla de prejubilacions que estan negociant, a data d'avui, no tenen garanties de la matriu nordamericana que hi hagi fons per tirar endavant aquesta mesura. És per aquest motiu que, en aquest moment, la direcció ha optat per tirar endavant l'ERO.

Des del comitè d'empresa però, consideren que abans que res, l'empresa s'ha de comprometre a pressionar la direcció nordamericana perquè els faci arribar els fons necessaris per les prejubilacions quan sigui possible. Jordi Casas, és el president del comitè d'empresa.

Jordi Casas

Volem que l'empresa adquireixi un compromís, que faci més pressió a Estats Units perquè li garanteixi ja que hi haurà els diners, que es comprometin a aconseguir-los, no cal que sigui el mes que ve.


Casas ha avançat també, a l'espera de veure com va aquesta primera reunió, que des del comitè veuen difícil arribar a un acord respecte la proposta actual d'expedient de regulació, ja que no acceptaran, ha dit, cap proposta que suposi una pèrdua econòmica. En aquest sentit, Casas ha posat el referent de l'ERO acordat el passat mes de març, que suposava una reducció de la jornada laboral de 20 dies però no una reducció salarial.

Jordi Casas

La solució creiem que passa per un altre camí. Primer, que no representi pèrdua econòmica per part dels treballadors, i a més, creiem que s'han de prendre mesures que donin tranquil·litat a la plantilla, plantegem un pla de prejubilacions.


De moment, direcció i treballadors han tingut una primera reunió i encara una setmana i mitja per 'arribar a un acord. Si no és així, el tema quedarà en mans de la Generalitat, que és qui haurà de prendre una resolució.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.