L'equip de govern presenta uns pressupostos de crisi, però garanteix qualitat de serveis i inversions


  • Comparteix:

L'equip de govern presentarà un pressupost de 154 milions d'euros per al 2008. El 40% dels comptes es destinaran a noves i inversions ja iniciades, mentre que els ingressos han caigut un 5% a causa de la crisi immobiliària. Per elaborar els pressupostos, l'Ajuntament ha aplicat un sistema de mapes estratègics pioner en els consistoris catalans.

Aquest sistema es basa en mapes estratègics de tres nivells. El primer és un mapa de ciutat on s'estableixen les prioritats polítiques del municipi. A partir d'aquesta definició, les prioritats es transformen en objectius de gestió. Finalment, un mapa funcional estableix què ha de fer cada àmbit municipal per assolir els objectius. Aquest model és propi d'empreses privades i d'administracions anglosaxones.

L'alcalde, Lluís Recoder, nega que l'aplicació d'aquest sistema mercantilitzi l'Ajuntament.

Lluís Recoder

L'empresa privada i de les administracions anglosaxones tenen un sistema semblant que prioritza els objectius.


Malgrat la reducció en els ingressos, l'equip de govern es compromet a garantir qualitat en els serveis i mantenir el nivell d'inversions. Ho explica Recoder.

Lluís Recoder

Malgrat que disminuim els ingressos fem un esforç important per prestar els mateixos serveis i fer-ne de nous i mantenir el ritme inversor.


Pel que fa a la inversió, hi destaquen els gairebé 26 milions d'euros per promoure habitatge públic i els 18 per fer equipaments. També s'invertiran nou milions en la millora de carrers i gairebé tres per urbanitzar vies.

No obstant això, les futures inversions estan condicionades pel futur Pla d'Equipaments, que es tancarà al setembre. Aquests pressupostos es debatran al proper ple municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.