L'estació de Renfe per a passatgers de Coll Favà entrarà en funcionament aquest setembre


  • Comparteix:

Imatge de la maqueta de la remodelació de l'estació de Coll Favà

Imatge de la maqueta de la remodelació de l'estació de Coll Favà

Aquest setembre entrarà en funcionament l'estació de passatgers de Renfe de Coll Favà segons ha anunciat la companyia ferroviària estatal. La posada en marxa d'aquesta estació, llargament reivindicada, forma part de la conversió per a passatgers de la línia Mollet-El Papiol en un primer tram entre Cerdanyola i Castellbisbal. Aquesta línia, que tindrà una freqüència de dos trens cada hora, connectarà en un futur el Baix Llobregat amb els dos vallesos.

L'entrada en funcionament de les estacions de Rubí i Sant Cugat forma part de la creació de la línia C-5 que connectarà, en una primera fase, les estacions de l'Hospitalet i Martorell passant pel Vallés Occidental. La companyia ferroviària, però, no ha volgut aventurar la data d'entrada en funcionament de la segona fase que arribarà fins el Vallés oriental.

Segons ha explicat el director gerent de Rodalia, Gerardo Carrillo, s'estan ultimant les estacions de Rubí i Sant Cugat amb l'adequació de les andanes, la urbanització dels accessos i la construcció de dos aparcaments amb capacitat per 240 places, perquè estiguin a punt aquesta tardor:

Gerardo Cerrillo

Estem rehabilitant les estacions de Rubí i Sant Cugat i quan acabem posarem en marxa el servei entre Cerdanyola i Martorell


Aquesta línia, que fins ara només donava servei al pas de mercaderies, ha estat des de fa 30 anys reivindicada pels ajuntaments vallesans, com el de Sant Cugat, per tal d'afavorir la comunicació amb el Vallés Oriental i el Baix Llobregat sense haver de passar per Barcelona.

L'alcalde ha rebut la notícia amb satisfacció però, assegura, que ara només espera que Renfe acompleixi la seva paraula després de reiterats i soferts enderreriments:

Lluís Recoder

Jo només demano a Renfe que acompleixi aquest anunci que ha fet


Aquesta novetat l'ha anunciat la companyia ferroviària durant el balanç de passatgers de l'any passat. Pel que fa l'Àrea Metropolitana, durant el 2002, es van incrementar els passatgers en 30.000, el que significa un increment del 9%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.