La Cecot denuncia l'estratègia energètica del govern espanyol


  • Comparteix:

Logotip de la patronal Cecot

Logotip de la patronal Cecot

La patronal vallesana Cecot denuncia que la reforma elèctrica del govern espanyol fa que les tarifes elèctriques pugin mentre que els costos de producció d'aquesta energia baixen. Segons la patronal, la liberalització del sector elèctric està a punt de provocar que més de cinc milions de petites i mitjanes empreses vegin com pugen els seus rebuts elèctrics.

El secretari general de la Cecot, David Garrofer, ha criticat a Cugat.cat l'estratègia energètica del govern espanyol.

David Garrofer

Aquest govern no té clara l'estratègia energètica del país perquè per una banda té un discurs de sostenibilitat que ens sembla molt bé però aquesta sostenibilitat la paguen les pimes.


Segons la Cecot, el govern espanyol parla d'increments de la tarifa del 2,7% quan l'increment real, segons la patronal, oscil·la entre el 7 i el 13%. Segons la Cecot, això passa perquè el govern fixa 'unilateralment' les tarifes d'accés.

Per tot això, la Cecot torna a proposar traspassar el cost de les primes a les energies renovables al pressupost general, afavorir la competència del sector per evitar posicions de domini de mercat i obrir el debat de l'energia nuclear 'amb rigor'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.