Municipis suecs busquen copiar el model del CIT per importar-lo


Temes relacionats

Empresaris de Sant Cugat i Cerdanyola tanquen un acord de col·laboració (15/jul/09)

Crear sinergies entre els empresaris de la ciutat i els de Cerdanyola, principal objectiu de l'associació Sant Cugat Empresarial (24/nov/08)

La Caixa crearà un nou centre informàtic a Cerdanyola, a prop del sincrotó (31/jul/07)


  • Comparteix:

La delegació sueca ha estat rebuda a l'ajuntament

La delegació sueca ha estat rebuda a l'ajuntament

Els alcaldes de les localitats sueques de Lund i Malmö han visitat aquest dimarts la nostra ciutat per conèixer de primera mà el funcionament del Catalonia Innovation Triangle (CIT), format per Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola. La ciutat de Lund, situada al sud de Suècia, acollirà a partir del 2013 la Font Europea de Neutrons per Espalació i el sincrotó MaxIV, i els municipis de la zona veuen un model a seguir en el projecte del sincrotró Alba i el desenvolupament de les seves ciutats circumdants.

La localitat on s'instal·larà el sincrotró, Lund, és un municipi d'uns 80.000 habitants amb una forta presència universitària que es troba a només 15 quilòmetres de la tercera ciutat més poblada de Suècia, Malmö, on hi viuen gairebé 300.000 persones. En aquest sentit, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat que les similituds entre les dues regions fan que els Ajuntaments d'ambdues ciutats tinguin interès en conèixer el funcionament del Catalonia Innovation Triangle (CIT) un any després de la posada en marxa del sincrotró Alba.

Mercè Conesa

Estan molt interessants en conèixer les sinèrgies que el sincrotró ha generat en el territori adjacent.


Les delegacions dels dos municipis, que també han visitat la resta de ciutats de la zona, han estat rebudes aquest dimarts a l'ajuntament i han signat el llibre d'honor del municipi.

La Font Europea de Neutrons per Espalació (ESS) és un centre de recerca que permetrà, entre d'altres coses, estudiar l'estructura interna de tot tipus de materials. Aquests experiments es podrien traduir en avenços tant en el camp de la construcció com en els de la medicina o el medi ambient. Per altra banda, el MaxIV és una ampliació d'un laboratori preexistent, que contindrà una font de radiació sincrotó similar a l'Alba de Cerdanyola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.