Xoc entre els partits de Sant Cugat a causa de la vaga


  • Comparteix:

Treballadors concentrats a les portes de l'Ajuntament / Imatge d'arxiu

Treballadors concentrats a les portes de l'Ajuntament / Imatge d'arxiu

Divergència d'opinions entre els partits polítics amb representació al consistori sobre el seguiment de la vaga general d'aquest dijous. Mentre que els partits d'esquerra - el PSC, ICV-EUiA i la CUP - fan una crida a sumar-se a la protesta en contra de la reforma laboral, els dos partits majoritaris a l'Ajuntament - CiU i el PP - consideren que la vaga general no està justificada, ni és el moment per fer-la.

El copresident de CiU, Jordi Puigneró, ha acusat els governs d'esquerres que han governat fins ara a Catalunya i l'Estat espanyol de deixar el territori en una situació 'complicada'. Amb tot, creu que fer una vaga general ara no té sentit.

Jordi Puigneró

Aquesta vaga no té sentit. La situació que ens han deixat els govern d'esquerres és molt complicada i creiem que no poden donar lliçons.



Els convergents creuen, a més, que la reforma laboral és necessària per millorar les dades d'atur i que en tot cas s'ha de valorar en els propers tres anys si és eficaç o no.

En el mateix sentit s'ha expressat el portaveu del PP, Jordi Carreras. El popular ha dit que la vaga general és un error i no contribuirà a sortir de la crisi. Carreras ha afegit que, tot i ser conscient que la reforma laboral aprovada pel PP és dura, és necessària per pal·liar l'atur.

Jordi Carreras

La vaga és un error perquè no contribueix per sortir de la crisi. A més creiem que no té gaire justificació.



De manera molt oposada pensen els partits d'esquerra que en bloc han fet una crida a secundar la vaga general.

Els regidors socialistes se sumaran a la jornada de protesta i participaran a la concentració prevista a les dotze del migdia a les portes de l'ajuntament i a la manifestació de les sis de la tarda a Barcelona. A més els dos regidors del PSC, Ferran Villaseñor i Pere Soler, destinaran els 150 euros de les dietes del dia, que sumen entre els dos a l'Ajuntament, a una entitat de caire solidari de la ciutat.

El primer secretari dels socialistes, Ferran Villaseñor, ha explicat les raons per les quals se sumen a la vaga.

Ferran Villaseñor

Amb aquesta reforma es trenca el paper de l'administració popular. La reforma abarateix l'acomiadament però no fomenta la contractació.



Els socialistes han creat a àmbit nacional una nova web, Reformalaboral.cat, per explicar a la ciutadania com afectarà el mercat i la societat la nova reforma laboral.

ICV-EUiA denuncia que la reforma laboral trenca amb les conquestes socials assolides els darrers 30 anys i considera que cal donar-hi una resposta. Els regidors ecosocialistes de la ciutat faran vaga i també destinaran l'assignació d'aquest dia a una entitat de la ciutat.

El copresident ecosocialista, Xavier Boix, assegura que aquesta vaga va més enllà de la reforma laboral.

Xavier Boix

És una vaga per dir prou. La reforma va lligada a unes polítiques ideològiques de dretes a tot Europa i Catalunya n'està al capdavant.



ICV-EUiA també ha fet una crida als comerciants de la ciutat perquè se sumin a la jornada de protesta. Els ecosocialistes alerten que les mesures preses des del govern de l'Estat i de la Generalitat provocaran un descens del consum i que per aquest motiu el comerç també té alguna cosa a dir-hi.

La CUP creu que la reforma laboral és una retallada de drets socials i laborals. Els independentistes han explicat que la reforma dóna 'una estocada de mort' a la negociació col·lectiva eliminant la força del conveni col·lectiu. A més, abarateix 'de manera obscena' l'acomiadament a 33 dies per any treballat. Així ho ha dit el regidor Ignasi Bea.

Ignasi Bea

La por no ha de fer que la gent es quedi a casa o vagi a treballar, sinó que surti al carrer per protestar.




A les dotze del migdia, hi ha prevista una concentració davant l'ajuntament en protesta de la reforma laboral i en suport a la vaga general.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.