La vaga atura la indústria i l'escola pública, però passa desapercebuda al comerç


  • Comparteix:

La vaga general ha aturat aquest dijous la major part de la indústria i de l'ensenyament públic del municipi. En canvi, ha passat desapercebuda entre el comerç local, els CAP i els centres educatius privats i concertats. Al consistori, el seguiment ha estat del 38%. Els serveis mínims de transport i sanitat han funcionat correctament en una jornada sense incidències remarcables.

Polígons industrials
Els polígons industrials i empresarials han registrat, segons els sindicats, un seguiment molt elevat a la protesta. Indústries com Delphi i altres del polígon de Can Magí han aturat l'activitat gairebé al 100%. En aquests punts hi ha hagut una elevada presència de piquets informatius. El membre d'UGT Jordi Saladie ha assegurat que la vaga ha tingut un seguiment molt majoritari al polígon industrial de Can Sant Joan.

Jordi Saladie

El 90% de la gent d'HP Consultoria no ha vingut a treballar, i a la resta d'empreses és similar.



Transport
Els serveis mínims han funcionat amb normalitat al transport públic, tot i alguns episodis aïllats. Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), Renfe i les línies d'autobús han estat aturats bona part de la jornada però han respectat el 33% de funcionament mínim establert en les hores puntes.

Sanitat
La gestora dels centres d'atenció primària (CAP) de la ciutat, Mútua Terrassa, no ha ofert dades del seguiment de la vaga. En canvi, un dels sindicats, CCOO, ha xifrat el suport a la protesta en un 5% als tres centres d'assistència. El director del CAP La Mina, Carles Martí, ha confirmat que el seguiment dels professionals del seu centre ha estat molt baix, la qual cosa, combinada amb el serveis mínims, no ha generat cap problema d'assistència.

Carles Martí

Els usuaris haurien pogut venir igual. No hi ha hagut cap problema.



Educació
Als centres educatius hi ha hagut un alt seguiment de la protesta entre el professorat dels equipaments públics, mentre que a les concertades i a les privades han assistit la majoria de docents. La immensa majoria de les famílies no han portat els fills a la pública. A les privades i concertades, hi ha hagut més presència d'estudiants.

Comerç
Els comerços no s'han sumat majoritàriament a la vaga. Molt bona part de les botigues ha aixecat les persianes a zones comercial com els carrers de Santiago Rusiñol i Santa Maria, l'avinguda de Cerdanyola i la rambla del Celler. En algunes franges, s'ha registrat més activitat que un dia feiner normal. Tot i això, molts propietaris de comerços han expressat el suport a la protesta però han admès que no es poden permetre tancar en època de crisi.

Comerciants

He obert com han fet els altres comerços. / Sóc autònom i he d'obrir, però estic a favor de la vaga.



Serveis municipals
A l'Ajuntament, un 38% dels treballadors han secundat la protesta. Prop de 250 persones s'han concentrat aquest dijous al migdia davant del consistori en una manifestació contra la reforma que ha recorregut, després, el centre de la ciutat.

El secretari general de CCOO a l'Ajuntament, Pepe García, assegura que no només cal resoldre el marc laboral, sinó que cal fer canvis més profunds.

Pepe García

Reforma sí, però no només laboral, sinó també a la classe política, que és qui mana, qui decreta.




La majoria d'instal·lacions esportives de la ciutat han obert les portes amb total normalitat amb les activitats habituals dels diferents clubs sense alteracions, tret del pavelló de Can Llobet de la Floresta i la ZEM Jaume Tubau que han tancat.

Representants locals de partits polítics d'esquerres i sindicats s'han sumat, a la tarda, a la manifestació contra la reforma laboral a Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.