Les autoescoles, frenades per la crisi


  • Comparteix:

Una de les autoescoles de la ciutat / Font: Serveisactius.cat

Una de les autoescoles de la ciutat / Font: Serveisactius.cat

La crisi ha colpejat amb força les autoescoles de Sant Cugat durant el darrer any, tant pel que fa al nombre de matriculacions com al volum de pràctiques que fan els seus alumnes. Els propietaris dels centres xifren entre el 25 i el 40% el descens de matriculats, i apunten la mala situació econòmica de les famílies i l'excessiu volum d'autoescoles que hi ha al centre de la ciutat com a motius principals.

Segons dades de la Confederació Nacional d'Autoescoles (CNAE), durant aquest primer trimestre de 2012 l'expedició de permisos de conduir ha baixat a nivells de 1981. Segons l'associació, si es compta l'evolució dels darrers cinc anys, la reducció ha estat del 45%.

A la ciutat, algunes autoescoles afirmen haver patit davallades iguals o pitjors pel que fa a la matriculació, però la majoria moderen aquestes dades. Tot i així, els centres coincideixen a qualificar el 2011 com un 'annus horribilis' i confirmen que enguany continua la tendència.

Autoescoles

S'ha notat molt els darrers dos anys. / Ara que arriben els examens universitaris no tenim ningú.




Les autoescoles també perceben un canvi en el perfil de l'alumne, que actualment tendeix a fer menys pràctiques de conducció i a espaiar-les més en el temps, confiant a tenir sort a l'hora de passar l'examen. Els seus propietaris n'han repassat les possibles causes a Cugat.cat.

Autoescoles

Si l'economia familiar està ressentida el carnet pot esperar. / Hi ha massa autoescoles i mal repartides.




A Sant Cugat hi ha actualment set autoescoles, totes elles situades al centre, ja sigui prop de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) o al voltant del Monestir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.