L'Àmbit B-30 vol establir les bases del model empresarial vallesà del futur


Temes relacionats

Les ciutats de l'ÀMBIT B-30 volen competir amb la indústria europea (17/oct/12)

L'eix de la B-30 aposta per la innovació i la recerca per a l'atracció de noves inversions (11/feb/12)

La Diputació avançarà una subvenció de 100.000 euros per remodelar els polígons del CIT (30/nov/11)

L'eix de la B-30 remet a la Comissió Europea la declaració de suport al Corredor Mediterrani (15/oct/11)


  • Comparteix:

Fotografia de família a la presentació de l'Àmbit B-30 / Font: Localpres

Fotografia de família a la presentació de l'Àmbit B-30 / Font: Localpres

Sant Cugat s'integra, amb 22 municipis més, a la nova Associació Àmbit B-30 amb l'objectiu de reforçar el paper del Vallès com a motor econòmic a àmbit europeu i així plantar cara als moments d'incertesa econòmica. Amb l'aval de la feina que s'està fent amb el Catalonia Innovation Triangle (CIT), l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha posat en valor la necessitat d'establir sinergies entre els agents econòmics, empresarials i acadèmics en la presentació de la nova entitat aquest dimecres a Barcelona. A la trobada, el promotor d'Àmbit B-30 i alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha reforçat aquesta tesi tot apostant per l'exportació del model empresarial del territori.

Sant Cugat i la resta del món es troben en una situació canviant, en un moment on la ciutat econòmica supera la ciutat política i dilueix les fronteres físiques. L'alcaldessa Mercè Conesa, en un acte celebrat a la Casa Llotja de Mar de Barcelona, ha situat com a potencials locals l'experiència del Catalonia Innovation Triangle (CIT), els campus universitaris d'Esade, UPC i UIC, el Teatre-Auditori i l'@Sant Cugat.

Conesa ha subratllat que Àmbit B-30 neix com una creació de sinergies entre municipis, sectors i diferents serveis, amb la voluntat de sumar esforços per tirar endavant un projecte comú.

Mercè Conesa

Per tant, cal experiència, voluntat, innovació i talent. Estic segura que junts serem més forts per tirar endavant aquest projecte de futur.


De la seva banda, l'alcalde de Sabadell i promotor de l'Associació B-30, Manuel Bustos, ha emfatitzat que està molt clara la situació que no vol ni en el present ni en el futur de Catalunya, i aquesta aposta, l'associació Àmbit B-30, és una mostra d'aquesta voluntat de canviar la situació econòmica actual.

Manuel Bustos

I en uns moments en què a tots ens preocupa el mateix. Ens preocupa el futur. En un present complex, difícil, en el que no sabem què passarà demà, sí que sabem el que volem que passi.


L'Associació Àmbit B-30 també té com a objectiu reforçar el sector de la B-30 com un complement de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), a més d'impulsar aquesta zona com un pol industrial a partir de les empreses ja existents. Més de 60 organitzacions integren Àmbit B-30, on estan representats el sector empresarial, sindical, universitari i municipal.

El president del Consell Intersectorial d'Empresaris (CIESC), Francesc Garcia-Planas, ha subratllat que Àmbit B-30 ja era un projecte necessari en temps de bonança i a dia d'avui és encara més necessari. Garcia-Planas ha afegit que Àmbit B-30 és un exemple molt clar del que cal fer en aquests moments.

Francesc Garcia-Planas

Precisament és en aquests moments en què estem obligats a fer tots els esforços per redreçar la complicada situació del nostre país.


El territori de l'Àmbit B-30 comprèn 23 municipis, més d'un milió d'habitants i més de 30.000 empreses que ocupen prop de 400.000 treballadors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.