Els resultats de Banc Sabadell reforcen que no cal un ERO, segons sindicats


Temes relacionats

Banc Sabadell guanya un 37% més en el segon trimestre, amb 123,4 milions (25/jul/13)

400 treballadors de Banc Sabadell, afectats per un ERO temporal (15/jul/13)

Banc Sabadell tanca l'adquisició del negoci de Lloyds Banking a l'Estat ( 8/jul/13)

Banc Sabadell incorpora el negoci bancari de BMN a Catalunya i Aragó (31/mai/13)


  • Comparteix:

L'ERO temporal preveu afectar uns 400 empleats

L'ERO temporal preveu afectar uns 400 empleats

Dos dels sindicats majoritaris del grup bancari amb seu a Sant Cugat Banc Sabadell, CCOO i UGT, consideren que els beneficis que ha presentat aquest dijous l'entitat reforcen la hipòtesi que no està justificada l'aplicació de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) temporal que se'ls planteja des del grup. Sindicats i direcció s'han reunit aquest dimecres per fer traspàs d'informacions, a falta de l'informe que l'empresa CMC ha de fer per quantificar l'excedent real. La direcció destaca que es tracta d'un dels cinc contactes previstos i que l'entitat té voluntat negociadora.

La direcció de Banc Sabadell i els representants sindicals dels treballadors s'han reunit aquest dimecres per posar sobre la taula informació sobre la possible aplicació d'un ERO temporal per part del grup. No obstant això, fonts sindicals consultades per Cugat.cat lamenten que la direcció no hagi donat prou informació ni concretat les oficines ni l'afectació temporal exacta que tindrà la mesura, en cas que s'acabi aplicant.

Tot i que els sindicats estan a l'espera de més documentació, que ha de sortir de l'estudi que la direcció ha demanat a l'empresa CMC per quantificar l'excedent real, consideren que no existeix cap evidencia que justifiqui la mesura. El secretari de comunicació d'UGT -un dels sindicats majoritaris-, José Manuel Sánchez, considera que els beneficis del segon trimestre que ha presentat Banc Sabadell aquest dijous, corresponents a 123,4 milions d'euros, encara reforcen més la seva tesi.

José Manuel Sánchez

No veiem que un banc amb beneficis i que té disponibilitat de tresoreria per fer adquisicions com les que fa, plantegi ara aquest sobrant. Creiem que es pot assumir tranquil·lament.


Segons els sindicats, també genera dubtes que Banc Sabadell hagi adquirit en els últims dies Banco Mare Nostrum (BMN) a Catalunya i l'Aragó i alhora al·legui la necessitat de reduir costos de manera immediata. La direcció preveu amb aquesta mesura, que aplicaria una reducció de la jornada de 400 treballadors de manera rotativa durant 24 mesos, els permeti estalviar uns 22 milions d'euros.

Els sindicats, no obstant això, esperen que a la propera trobada, prevista per al 28 d'agost, se'ls donin més detalls per valorar la situació. A la trobada, que es va celebrar aquest dimecres, hi va haver representants de 10 sindicats de Banc Sabadell. L'inici 'real' de les negociacions està previst per al setembre.

La direcció de Banc Sabadell destaca la voluntat negociadora de l'entitat i que la reunió feta aquest dimecres amb sindicats és només la primera de les cinc previstes abans de l'inici 'real' de les negociacions per la possible aplicació de l'ERO temporal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.