Empleats d'Europastry alcen la veu contra la 'persecució sindical' de l'empresa


  • Comparteix:

Els treballadors porten anys protestant pel canvi de conveni

Els treballadors porten anys protestant pel canvi de conveni

La secció de CCOO de l'empresa Europastry ha iniciat una campanya de suport a una extreballadora que, segons el sindicat, va ser acomiadada de forma improcedent. CCOO ho considera un cas de persecució per la 'intensa activitat sindical' de l'exempleada, que va alçar la veu contra la imposició per part de l'empresa d'un nou conveni que retalla els drets laborals.

En un comunicat, la secció de CCOO d'Europastry informa que Ivonne García va ser acomiadada el juny passat per la seva lluita sindical contra el nou conveni que l'empresa de masses congelades vol implantar. Segons fonts sindicals, Europastry vol suprimir el conveni actual prorrogat fins al desembre i substituir-lo pel que s'aplica al sector del pa amb unes pitjors condicions.

En una entrevista a Cugat.cat, Ivonne García ha explicat que el conveni de les panificadores implica 44 hores més de feina a l'any, reduir un dia les vacances i eliminar el complement d'incapacitat. La seva lluita contra aquest conveni l'ha deixat sense feina en un clar cas, diu, de 'persecució sindical'.

Ivonne García

Quan una persona destaca a l'empresa per fer front als atacs... Ells s'adonen que hi ha perill. És repressió sindical.


García ha explicat a Cugat.cat que el mateix dia que era acomiadada rebia els resultats que la proclamaven guanyadora en les eleccions com a delegada sindical.

És per això que la secció de CCOO de l'empresa ha encetat una campanya de recollida de suports per alçar la veu contra aquest acomiadament, que consideren improcedent, a través del blog Europastryrepresio.blogspot.com.es.

També hi haurà una concentració, a dos quarts de dotze del matí davant els jutjats de Terrassa coincidint amb el dia del judici.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.