Decepció a Iniciativa per la pèrdua de diputats, tot i que a Sant Cugat es manté


  • Comparteix:

ICV-EUiA es manté a Sant Cugat, però veu com Izquierda Unida perd diputats, que passen de cinc a dos. D'aquests dos diputats, un correspon a la coalició ICV-EUiA, que en perd un respecte les passades eleccions. Els mals resultats d'Izquierda Unida han provocat la dimissió del secretari general del partit, Gaspar Llamazares, que ha deixat el càrrec a mig recompte de vots.

Izquierda Unida perd el seu grup propi al Parlament espanyol i haurà de sumar els seus dos diputats al grup mixt. La pèrdua de més de 200.000 vots i la diferent correlació entre els diferents partits han provocat uns resultats que els diferents líders del partit no han dubtat a qualificar de negatius. El portaveu d'ICV-EUiA de Sant Cugat, Xavier Boix, ha qualificat d'injusta la relació entre vots i representació deguda a la llei electoral, i ha valorat així el pas de dos a un diputat d'Iniciativa.

Xavier Boix

Hi ha una diferència important, per nosaltres, entre tenir 1 i 2 escons. De totes maneres, els resultats que hem tingut no són dolents si tenim en compte el context.


A Sant Cugat, contràriament, el partit no només s'ha mantingut, sinó que ha experimentat una lleugera pujada. Dels 2.624 vots del 2004, s'ha passat a 2.671, 47 més. Pel que fa a percentatge, aquests vots de més i els resultats dels altres partits han fet que s'hagi passat d'un 6,66% a un 6,85%, un percentatge que d'altra banda supera en gairebé dos punts els resultats del conjunt de Catalunya, on Iniciativa ha obtingut un 4,93% de suport.

Xavier Boix ha valorat així els resultats d'ICV-EUiA a Sant Cugat.

Xavier Boix

De les ciutats de més de 50.000 habitants a Sant Cugat és on tenim més percentatge. Crec que això ve de la bona feina que fem a Sant Cugat.


Pel que fa a la legislatura que tot just comença, Xavier Boix s'ha mostrat favorable a col·laborar amb el PSOE, sempre que aquestes col·laboracions siguin fruit d'un pacte estable i no es limitin a les necessitats puntuals del nou Govern. De totes maneres, des d'Iniciativa s'han mostrat satisfets de la derrota del PP i han destacat els bons resultats que, en general, han obtingut els partits d'esquerres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.