Ciutadans pel Canvi fa una clara aposta per l'Estatut de Catalunya


  • Comparteix:

La 7ena convenció del moviment ha servit per recollir 15 propostes per promoure la convivència des de diferents àmbits

La 7ena convenció del moviment ha servit per recollir 15 propostes per promoure la convivència des de diferents àmbits

La setena convenció de Ciutadans pel Canvi, que s'ha celebrat aquest dissabte a Sant Cugat, s'ha convertit en un clam a favor de l'Estatut de Catalunya. Des d'aquest moviment consideren que el document que es porta a referèndum suposa un avenç en el reconeixement i l'autogovern de Catalunya, un increment de competències i una millora del sistema de finançament. Un dels aspectes que més destaquen però, és el capítol de drets i deures, que posa els ciutadans en el centre de la vida púbica del nostre país.

Sota el lema 'La convivència a debat', Ciutadans pel Canvi ha celebrat la seva setena convenció nacional a la nostra ciutat amb l'objectiu de fer i recollir propostes que permetin avançar cap a un millor marc de relació i convivència entre generacions, amb l'entorn i entre cultures i pobles.

Aquests han estat, de fet, els eixos de les 3 comissions de treball que han culminat en un document amb una quinzena de propostes que s'elevaran ara al Parlament de Catalunya i a les diverses institucions competents.

La jornada ha servit també per fer un clar posicionament a favor de l'Estatut, ja que per als Ciutadans pel Canvi representa un 'avenç inqüestionable' en l'autogovern, en el reconeixement de Catalunya i del català, en el sistema de finançament i en les competències. A més, la presidenta de CpC, Carme Valls, ha posat especial èmfasi en el capítol de drets i deures dels ciutadans.

Carme Valls

El nou Estatut inicia l'establiment de les condicions per l'exercici del compromís cívic i la convivència ciutadana. CpC diu sí a l'Estatut perquè situa el nostre país en el nivell d'autogovern més alt de la nostra història, incrementa el finançament i inclou el capítol de drets i deures


En el mateix sentit s'ha expressat el regidor local de Ciutadans pel Canvi, Pau Calsamíglia, que considera que l'Estatut d'Autonomia és un bon instrument per aconseguir una millor convivència.

Pau Calsamíglia

Pensem que la convivència, una manera d'aconseguir-la és posar-nos d'acord en els instruments que tenim. L'Estatut creiem que és un instrument bàsic i per això estem decididament favorables a ratificar-lo


Des de CpC han expressat també el seu clar recolzament a Pasqual Maragall i a un govern catalanista i d'esquerres, apostant per la convivència i l'aliança entre formacions polítiques i també entre cultures i pobles.

Per últim, la presidenta d'aquest moviment ha assegurat que Ciutadans pel Canvi té encara molt sentit ja que encara cal treballar per fer canvis en la forma de participar de la ciutadania, en la forma de fer les lleis i en la mediació de conflictes. Carme Valls ha afirmat que volen obrir nous espais i formes de debat i participació com l'aula ciutadana o una futura àgora digital per internet.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.