Els santcugatencs ballen el 'Paga-li Joan', la tradició més arrelada de la Festa Major


  • Comparteix:

Edició anterior del Paga-li Joan / Font: Localpress

Edició anterior del Paga-li Joan / Font: Localpress

L'acte central de la Festa Major d'avui, dia de Sant Pere, és el 'Paga-li, Joan' amb la Cobla Contemporània. Ja fa setmanes que les parelles participants, prop de 80, preparen aquesta dansa popular que tradicionalment deixa petit l'Hort de l'Abat-Jardins del 'Paga-li Joan'. La cita és aquesta tarda a partir de les vuit.

La cançó que se segueix durant el ball s'utilitzava des del segle XVIII, de quan data la tradició, per passar el temps durant la feina. Avui dia és una de les activitats de la Festa Major que desperta més interès entre els santcugatencs.

La membre de la comissió del 'Paga-li Joan' Ariadna Gamonal recorda que en origen la dansa era una manera de festejar amb la persona que t'agradava però que avui en dia ja s'ha perdut aquesta vessant de la tradició. Són declaracions al magazín 'Sant Cugat a fons' de Cugat.cat (91.5FM).

Araidna Gamonal

El ball en el seu origen era una manera de festajar. Es treia a ballar a la persona que volies com a parella. Però això ja s'ha perdut.


La música del 'Paga-li Joan' començarà a sonar a les vuit del vespre al recinte del Monestir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.