Presenten al TSJC la demanda contra l'Ajuntament per irregularitats en el PGM sense el PSC


  • Comparteix:

Alguns dels demandants inicials quan van presentar la proposta en roda de premsa

Alguns dels demandants inicials quan van presentar la proposta en roda de premsa

L'Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix, Gent x Valldoreix, ICV, la CUP i Procés Constituent han complert el seu anunci i han interposat el recurs contenciós-administratiu contra l'Ajuntament i l'EMD per presumptes irregularitats en l'execució de la modificació del PGM al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El PSC es retira finalment de la demanda i MES, que també s'hi havia sumat inicialment, es troba en període de reflexió, ha avançat a Cugat.cat.

El 26 de maig passat va expirar el termini perquè els demandants decidissin si retiraven o mantenien la petició de contenciós-administratiu que el jutge va admetre a tràmit. Tot i que tres dies abans el ple municipal va aprovar la creació d'una comissió especial informativa -a petició de l'oposició i del mateix equip de govern- la majoria de signants han tirat endavant la demanda.

La portaveu municipal d'ICV-EUiA i dels demandants, Roser Casamitjana, ha explicat per què mantenen la via judicial per assolir que es retiri la modificació del PGM a Valldoreix i altres àmbits.

Roser Casamitjana

La constitució de la comissió està feta però no sabem el seu recorregut. Si després ens sembla que treballem bé, ja veurem què fem. La retirada del contenciós es pot fer en qualsevol moment.


El PSC s'ha desmarcat perquè considera que amb la comissió especial informativa s'ha desencallat el debat polític amb l'equip de govern. Ho explica el seu portaveu, Pere Soler.

Pere Soler

El PSC presentava aquestes diligències prèvies per desencallar la via política. Creada la comissió, entenem que s'obre el debat en la via política. Més endavant ja veurem què fem.


MES, soci de coalició d'ERC, ha declinat fer declaracions en trobar-se en un procés de reflexió sobre aquest assumpte, han explicat fonts del partit a Cugat.cat.

De la seva banda, l'equip de govern no ha entrat a fer cap valoració, segons fonts municipals, a l'espera que tingui el text presentat al TSJC. Les mateixes fonts sí que han subratllat que l'equip de govern posa en valor la creació de la comissió especial informativa i que aquesta serveixi per 'aclarir tots els dubtes de l'oposició'.

El planejament de Valldoreix, en qüestió
La demanda va ser anunciada fa un mes i mig i, tot i no personar-se en el tràmit, la iniciativa va tenir el suport públic de Mou-te per Valldoreix, C's, el PP i ERC, partit que té un pacte d'estabilitat pressupostària amb Convergència. En aquella roda de premsa, l'oposició va exposar que, malgrat ser necessari el canvi de planejament per evitar les indemnitzacions de zones verdes, el consistori hauria aprofitat per fer modificacions innecessàries que afavorien indegudament alguns propietaris en detriment de les arques municipals.

La modificació del PGM de Valldoreix i altres àmbits de la ciutat afecta les zones verdes dels torrents de Valldoreix, Can Busquets, Can Monmany, l'estació de Valldoreix, Can Cabassa i Can Mates.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.