Conesa torna a obrir la porta del govern a ERC-MES tot i el 'menysteniment' dels republicans


Temes relacionats

1.288 pisos fins al 2030, voluntat del govern en habitatge públic de lloguer per a Sant Cugat (12/abr/18)

ICV-EUiA, ERC-MES, Cs i la CUP-PC volen avortar el Pla d'Acció de Promusa i fer efectiva la reprovació del gerent (12/abr/18)

El PSC anuncia el trencament 'definitiu' amb el PDeCAT i lamenta 'manca de lideratge' del govern (12/abr/18)


  • Comparteix:

Conesa ha explicat el trencament de l'acord acompanyada dels tinents d'alcalde

Conesa ha explicat el trencament de l'acord acompanyada dels tinents d'alcalde

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha tornat a estendre la mà a ERC-MES per assolir un pacte de govern, després del trencament definitiu de l'acord amb el PSC com a conseqüència de la situació política i 'la repressió' que viu Catalunya. 'L'acord ideal és amb ERC-MES' ha assegurat Conesa aquest divendres, tot i que considera que els republicans han 'menystingut' el govern municipal.

L'oferta de l'alcaldessa, però, està oberta a altres grups municipals, als quals ha acusat d'exercir una oposició 'destructiva' i poc responsable. L'exemple, ha concretat Conesa, és el posicionament que han tingut davant la proposta de Pla d'Acció de Promusa per donar resposta a la problemàtica de l'habitatge a la ciutat. La dirigent ha lamentat que partits sobiranistes s'ajuntin 'sense pudor ni vergonya' amb 'el bloc del 155' i de l''A por ellos'.

Mercè Conesa

Aquesta política de tots en contra del govern i de l'A por ellos que la practiquin formacions sobiranistes que s'ajunten amb el bloc del 155 sense pudor ni vergonya és ofensiu.


De fet, ha concretat Conesa, el pacte amb els socialistes ha quedat trencat 'de mutu acord' i de manera definitiva precisament per la situació política, que ha qualificat d''extremadament greu'.

Tot i el trencament definitiu amb el PSC, Conesa ha afirmat que l'equip de govern 'se sent fort' i mantindrà el seu pla de mandat, per al qual estan oberts a pactes puntuals amb la resta de formacions. Tot i així, les preferències per a l'alcaldessa passen per establir un nou acord amb ERC-MES, que va declinar entrar a l'equip de govern però va signar un pacte d'estabilitat pressupostària.

Mercè Conesa

Tornem a oferir la mà estesa a ERC-MES per si volen entrar al govern, però ERC-MES ha tingut una actitud de menysteniment d'aquest govern.


Més enllà del trencament amb el PSC, Conesa, acompanyada dels principals caps de l'equip de govern, ha valorat els resultats de l'acord d'estabilitat amb els socialistes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.