L'ermita de la Salut es prepara per a un nou aplec amb activitats tradicionals


Temes relacionats

L'Aplec de la Salut porta per primera vegada els Geganters al Puig Madrona (12/oct/13)

El Puig Madrona i l'esplanada de l'ermita, espais de trobada a l'Aplec de la Salut (12/oct/13)

L'ermita de la Salut es prepara per a un nou aplec amb activitats tradicionals ( 3/oct/13)

Els valldoreixencs pugen avui a l'ermita de la Salut per mantenir viva la tradició (12/oct/12)


  • Comparteix:

Una edició anterior de l'Aplec de la Salut

Una edició anterior de l'Aplec de la Salut

L'Aplec de la Salut torna un any més a Valldoreix per ajuntar veïns i entitats en una jornada festiva i de germanor. L'ermita acollirà aquest diumenge a partir de les deu del matí diverses activitats, com la ballada de sardanes, la missa, la visita de la gegantona Salut i el concurs de paelles, entre d'altres.

Els valldoreixencs tenen una nova cita aquest diumenge a l'ermita de la Salut, que acollirà el tradicional aplec que reuneix associacions, veïns i també visitants de Sant Cugat. La jornada arrencarà a les deu del matí amb el concurs de bitlles de l'Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix (APVV) i la caminada cap a l'ermita de Valldoreix Espais Naturals (VEN). A més, el membre d'aquesta entitat Juanjo Cortés oferirà una visita comentada a l'ermita a les onze. A aquesta hora també començarà la missa a l'església de l'Assumpció.

Els Geganters de Sant Cugat posaran un any més el seu gra de sorra a la celebració amb la visita de la seva gegantona Salut, que arribarà cap a dos quarts de dotze. L'apunt musical el posarà la Cobla Ciutat de Terrassa, que marcarà el ritme de la ballada de sardanes del migdia. Els nens també tindran el seu protagonisme amb els jocs de gegants de fusta 'Juganots', que començaran a partir de les onze, i els jocs d'aventura organitzats per Dinamiks, que arrencaran al migdia. El president de l'APVV, Jordi Cufí, ha explicat al magazín Sant Cugat a fons - Matins en Xarxa que l'Aplec és una tradició 'que cal conservar'.

Jordi Cufí




Cufí també ha criticat les proteccions de seguretat de l'Aplec, que el 2012 va eliminar les paelles de la celebració i va prohibir fer foc a l'ermita. En aquest sentit, el vocal de Cultura de l'EMD, Joaquim Castelló, ha defensat la mesura per garantir un aplec sense incidents.

Quim Castelló

Hem de tenir en compte que Valldoreix té 400 hectàrees en zona forestal. És una tradició que s'ha de continuar fent.


La jornada posarà el punt final amb la cantada de nens, joves i adults de la Coral l'Harmonia, a dos quarts de dues, i el concurs de paelles de l'APVV, que arrencarà mitja hora més tard.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.