La fibra òptica arriba a un 90% de les llars de Sant Cugat


Temes relacionats

Sant Cugat té més de 25 quilòmetres de fibra òptica pública (28/mar/11)

La fibra òptica arriba als districtes ( 9/feb/11)

La xarxa de fibra òptica ja ofereix banda ampla de 50 Mb a tot el nucli urbà i als nous barris ( 6/oct/10)


  • Comparteix:

El 90% de les llars de Sant Cugat tenen accés a la xarxa de fibra òptica, segons dades de l'Ajuntament. La connexió encara no està disponible en algunes zones poc poblades dels districtes, tot i que el consistori negocia amb les operadores perquè hi facin la instal·lació encara que no sigui rendible. Pel que fa als edificis públics i equipaments municipals, gairebé el 100% disposen de fibra òptica.

La regidora de Comunicació i Tecnologia, Joana Barbany, explica que la fibra òptica no arriba a tot el territori però sí a un 90% de les llars.

Joana Barbany

Tenim conectades un 90% de les llars de Sant Cugat. Això no és el 90% de les territori perquè hi ha zones molt extenses amb poca població on encara no hi arriba.


Al 2010, ONO i Movistar van desplegar la xarxa de fibra òptica a tot el nucli urbà. Al 2011, es va ampliar la cobertura a bona part dels districtes, gràcies a un acord entre l'Ajuntament i la Generalitat, que va permetre al consistori utilitzar la xarxa del govern, que passa paral·lela a la línia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

L'ampliació de la cobertura als districtes ha continuat creixent en els últims anys, fins arribar a prop d'un 90% de llars amb possibilitat de connexió a la fibra òptica. Falten per completar les zones més remotes i Barbany assegura que l'Ajuntament empeny les empreses instal·ladores perquè connectin aquestes llars més aïllades.

Joana Barbany

Com a administració pública negociem amb les empreses perquè portin la fibra òptica a zones poc rendibles a canvi de facilitats en zones més poblades.


Els edificis públics i els equipaments municipals també estan connectats a la fibra òptica des del 2011, gràcies a una xarxa pròpia de l'Ajuntament de 30 quilòmetres.

A la ciutat, l'amplada de banda de la fibra òptica va començar amb 50 megues al 2010 i actualment les empreses ofereixen fins a 200 megues. En el cas de serveis a empreses, es poden contractar capacitats de fins a 1 giga.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.