Sant Cugat celebra avui el Dia d'Europa


  • Comparteix:

Imatge de la celebració de l'any passat

Imatge de la celebració de l'any passat

Sant Cugat celebra aquest dissabte el Dia d'Europa amb la tradicional recepció als veïns originaris d'altres països de la Unió Europea (UE), entre els qual destaquen Itàlia, França i Alemanya com a estats europeus amb més ciutadans a Sant Cugat. L'acte tindrà lloc a les cinc la tarda al Claustre del Monestir.

La celebració del Dia d'Europa començarà amb una lectura de contes en diverses llengües organitzada per l'Institut de la Infància. El públic familiar també podrà participar en un taller de titelles de dits organitzat pel Museu de Sant Cugat.

La tarda seguirà amb els parlaments institucionals a càrrec de l'alcaldessa, Mercè Conesa, i del director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas. L'acte finalitzarà amb l'actuació del Grup de Cambra Fusió i el Grup Mediterrània.

El Dia d'Europa
El Dia d'Europa commemora l'efemèride de la Declaració Schuman, feta a París el 9 de maig de 1950, que es considera el text fundador de la construcció europea. La declaració va donar el tret de sortida a la creació de la Comunitat Europea del Carbó i de l'Acer (CECA), primer organisme de la futura Unió Europea.

Sant Cugat celebra aquest dia des de 2001. Al municipi, hi ha un total de 82.464 persones amb passaport comunitari, 4.273 de les quals no són espanyoles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.