Una florestana fa 600 quilòmetres per recollir les seves amigues a la frontera entre Ucraïna i Eslovàquia

Dasha i Vitalina, dues germanes ucraïneses, han engegat una campanya de micromecenatge per poder ser econòmicament independents


Temes relacionats

Què pot fer la ciutadania per mostrar la solidaritat amb el poble ucraïnès? ( 2/mar/22)


  • Comparteix:

Dasha i Vitalina són dues germanes ucraïneses de 19 i 18 anys que han pogut fugir del país, en guerra amb Rússia. Han hagut de recórrer més de 700 quilòmetres fins a creuar la frontera amb Eslovàquia. Allà s'han trobat amb Olga Raurell, florestana i amiga de la infància, que quan va rebre la petició d'ajuda de les dues germanes, no s'ho va pensar i va agafar un vol amb la seva parella fins a Viena. I, des de la capital austríaca, uns 600 quilòmetres fins al retrobament. Cugat Mèdia ha contactat amb Olga per conèixer els detalls d'aquesta història, que ha avançat TV3.

L'amistat entre les famílies ucraïnesa i catalana va començar fa anys, quan Lalla, una altra germana, passava els estius en acollida amb una família de catalans, la de Olga i del seu germà, Pau, d'origen ucraïnès. Arran d'aquest vincle, van conèixer la germana de Lalla, Dasha, i, després, Vitalina. Una relació que ha fet que mantinguessin el contacte durant tot aquest temps. Gràcies a això, la part catalana ha respost a la crida d'auxili de les seves amigues ucraïneses.

Dasha i Vitalina expliquen que tant la seva mare, com els germans i altres parents s'han quedat a Jitómir, el seu municipi. "La nostra mare té por i els nens són petits, no poden viatjar sols i la mare no està d'acord amb què viatgin amb nosaltres", relaten. "Ells estan allà i nosaltres, aquí, fora de perill; això no està bé", lamenten.

Les dues germanes confien en tornar a Ucraïna el més aviat possible, però desconeixen "quan serà possible". Fins que arribi aquest moment, volen fer una vida a Catalunya "el més similar possible" a la que feien al seu país. És per això que han engegat una campanya de recaptació de fons, per ser independents econòmicament i "no dependre sempre de l'Olga i la seva família". Amb el que recaptin, es pagaran el menjar, les classes d'idiomes, el telèfon per mantenir el contacte amb la família i, "si la cosa s'allarga", poder accedir a una universitat catalana per seguir els estudis. Dasha és estudiant d'Història i Vitalina estudia Química.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.