Els usos de la Torre Negra i l'impuls dels barris centren els debats del Consell de Ciutat

A la sessió s'ha anunciat la creació de quatre nous grups de treball, proposats prèviament pels membres del consell


Temes relacionats

Marco Simarro: 'Estem pensant a crear una assemblea ciutadana' ( 5/mar/22)


  • Comparteix:

Imatge del consell de ciutat d'aquest dilluns / Foto: Cugat Mèdia

Imatge del consell de ciutat d'aquest dilluns / Foto: Cugat Mèdia

El Consell de Ciutat ha tornat a la presencialitat i ha estrenat un nou format on els debats agafen protagonisme en detriment a la dació de comptes per part de l'Ajuntament. L'impuls dels barris i els futurs usos de la Torre Negra han estat els temes a debatre de la sessió celebrada, aquest dilluns, a la sala de plens. A la trobada, també s'ha comunicat la creació de quatre nous grups de treball, dins de l'àmbit de la participació ciutadana, sobre Collserola i Torre Negra, la revitalització dels barris, el model de ciutat i la preservació del comerç emblemàtic.

El regidor de Participació i Barris, Marco Simarro, ha estat l'encarregat d'introduir els temes de debat. Respecte al primer punt, el regidor ha explicat el Pla d'Impuls als Barris que l'Ajuntament ha posat en marxa recentment i ha convidat els membres del consell a dir la seva. Alguns dels participants han remarcat la necessitat de "transformar" els barris, i no només impulsar-los, per potenciar la seva capacitat de fomentar la cohesió social i dinamitzar el veïnat.

Un altre comentari que s'ha reiterat és la falta de seguiment i, en alguns casos, execució, dels projectes que sorgeixen dels diferents òrgans participatius de la ciutat, que tothom considera suficients.

Sobre el debat de la Torre Negra, el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, i la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, han explicat que de moment s'està adequant l'entorn de la masia, per obrir aquest espai al públic com més aviat millor, a la vegada que s'estan fent les tasques de museïtzació corresponents. Els membres del consell, en general, s'han mostrat partidaris de destinar aquest espai a alguna activitat relacionada amb el medi ambient. L'alcaldessa els ha emplaçat a visitar l'espai, quan el seu estat d'adequació ho permeti, "per agafar idees sobre els seus possibles usos", ha dit.




Marco Simarro

La pròpia voluntat dels membres del consell és que aquest sigui un espai on els que esteu participant el percebeu com a útil, que puguem aportar reflexions interessants per la ciutat, i això penso que és important.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.