La USTEC xifra en un 40% el seguiment de la vaga de mestres a primària i en un 19% a secundària a Sant Cugat


Temes relacionats

La vaga contra la Llei d'Educació té un seguiment escàs a les escoles de Sant Cugat (12/nov/08)

Els partits polítics aposten pel diàleg per superar les diferències sobre el projecte de llei d'educació (30/oct/08)

Els sindicats d'educació continuen sense posar-se d'acord sobre la vaga del 13-N (29/oct/08)

El conseller Maragall critica els sindicats que discrepen frontalment de la nova Llei d'Educació (24/oct/08)


  • Comparteix:

Manifestació, aquest dijous, a Barcelona contra el projecte de LEC

Manifestació, aquest dijous, a Barcelona contra el projecte de LEC

La vaga de docents contra el projecte de Llei d'Educació ha tingut un seguiment del 40% en els CEIP i d'un 19% en els IES de Sant Cugat, segons USTEC, el principial sindicat convocant. Els organitzadors han xifrat en un 75% els centres afectats per la protesta a la ciutat i consideren que ha tingut un seguiment 'desigual' però 'significatiu'. El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha qualificat d'error la vaga i ha dit que ara cal buscar un acord de màxims amb tota la comunitat educativa.

USTEC assegura que a Sant Cugat només hi ha tres centres de primària i un de secundària on ningú no ha fet vaga. La meitat dels CEIP han fet classes amb total normalitat i a la resta el seguiment ha estat minoritari, excepte al Turó de Can Mates. En aquest cas la majoria de docents -tots tret d'un- s'han sumat a l'aturada. Pel que fa als IES, els vaguistes també han estat minoria, tot i que l'activitat docent s'ha vist més afectada perquè alguns grups d'alumnes s'han sumat a les mobilitzacions convocades pels sindicats d'estudiants.

El delegat de la USTEC al Vallès Occidental, Josep Barceló, explica l'afectació de la vaga a la ciutat. Són declaracions de Cugat.cat.

Pep Barceló

Hi ha un 75% de centres afectats per la vaga. Tres de primària i un de secundària no han fet vaga. Entre un 40 i un 45% dels mestres de primària han seguit la vaga i a secundària un 19%.


La USTEC ha avançat que se sumarà a les mobilitzacions del 30 de novembre convocades per CCOO i UGT, que aquest dijous s'han desmarcat de la convocatòria.

Barceló afirma que ja s'esperava un seguiment 'desigual', però qualifica de 'significatiu' el seguiment.

Pep Barceló

Era d'esperar que la vaga tingués un seguiment desigual, pero en alguns llocs important i significatiu.




El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha dit que la convocatòria ha estat un 'error' i ha fet una crida al diàleg.

Ernest Maragall

S'ha acabat la confrontació. Ara és moment per un diàleg intens i constructiu. Busquem un acord de màxims amb la comunitat educativa.




Al conjunt de Catalunya, el departament d'Educació ha xifrat en un 19% el seguiment de la vaga. Segons la conselleria, només nou centres dels 2.700 que hi ha al país han hagut de funcionar en règim de serveis mínims. Al Vallès Occidental, Educació indica que el seguiment de la protesta ha estat del 21'4%.

El projecte de la Llei d'Educació es troba ja en tràmit parlamentari. El PSC, ERC, ICV-EUiA i CiU han rebutjat les esmenes a la totalitat presentades pel PP i Ciutadans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.