El decret llei de regulació de desnonaments no convenç la PAH


Temes relacionats

La PAH veu amb escepticisme el pacte contra els desnonaments (12/nov/12)

Conesa vol reunir-se amb els bancs per resoldre els casos de desnonament ( 5/nov/12)

Una desena de membres de la PAH fan pressió a l'oficina de Catalunya Caixa (31/oct/12)

Sant Cugat aporta 1.000 signatures en un dia per a la dació en pagament ( 7/oct/12)

El ple proposa la supressió cautelar de les plusvàlues en casos de desnonaments (19/mar/12)

El Síndic assessora cinc famílies que afronten casos de desnonament ( 8/mar/12)


  • Comparteix:

L'anunci l'han fet aquest dijous el ministre d'Economia, Luis de Guindos, i la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría / Font: ACN

L'anunci l'han fet aquest dijous el ministre d'Economia, Luis de Guindos, i la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría / Font: ACN

La Plataforma d'Afectats per l'Hipoteca (PAH) de Sant Cugat lamenta que al decret llei de regulació de desnonaments aprovat aquest dijous pel Consell de ministres no es tingui en compte la retroactivitat per a les 350.000 famílies ja desnonades. L'entitat considera que la normativa és massa restrictiva i no concreta un règim de lloguer social. El govern espanyol, que no ha arribat a un acord amb el PSOE, implanta una moratòria de dos anys per a les llars amb ingressos inferiors als 19.200 euros. Per acollir-s'hi, els afectats, a banda de complir el llindar econòmic, hauran de reunir algun altre requisit com ser família nombrosa o estar en situació de dependència, entre d'altres.

El decret aprovat pel Consell de ministres permetrà acollir-se a la moratòria a les famílies que hagin patit una alteració significativa de les seves circumstàncies econòmiques, aquelles que paguin una quota superior al 50% dels ingressos de la unitat familiar i, en qualsevol cas, quan la vivenda objecte del procés de desnonament sigui l'única que posseeixi la família.

El mateix decret contempla la creació d'un fons social d'habitatges per llogar-les a persones desnonades i que es nodrirà dels immobles que estiguin en mans de la banca com a conseqüència d'adjudicacions per impagaments. Els altres requisits per optar a la moratòria, a banda del compliment del llindar d'ingressos, són ser una família monoparental amb dos fills al seu càrrec, tenir un fill menor de tres anys, patir una malaltia greu que impedeixi treballar, estar a l'atur sense prestació o ser una víctima de la violència de gènere.

En un comunicat, la PAH de Sant Cugat ha lamentat que els dos grans partits d'àmbit estatal hagin afrontat 'tard i malament' la problemàtica i que no hagin estat capaços d'arribar a un acord. La plataforma critica que la normativa establerta deixa fora milers de famílies d'aquesta moratòria, obvia algunes mesures com la moratòria hivernal dels desnonaments vigent a França des del passat segle i que oblida la retroactivitat amb les famílies ja desnonades.

L'entitat ha afegit que el govern espanyol no ha tingut en compte ni la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Hipotecària que ha recollit més de 600.000 signatures, ni la interlocució de la PAH, ni cap altra de les solucions que porten temps reclamant com són la dació en pagament retroactiva, la moratòria general de tots els desnonaments i l'establiment d'un lloguer social pels afectats.

La PAH considera que la nova regulació exclou la majoria de les famílies afectades i està dictada per la banca i no ataca l'arrel del drama social que afecta milers de persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.