La FAV celebra que el Pla de Mobilitat doni resposta a reivindicacions ciutadanes


Temes relacionats

El vianant i el transport públic, punts clau del Pla de Mobilitat (12/feb/13)

El PSC, ICV i la CUP donen suport al Pla de Mobilitat (12/feb/13)

Els comerciants veuen en l'ampliació de la vianantització una oportunitat (12/feb/13)


  • Comparteix:

La Federació d'Associacions de Veïns (FAVSC) s'ha mostrat satisfeta per l'acord de Pla de Mobilitat (PMU), que considera que dóna resposta a algunes de les reivindicacions històriques de la ciutadania. En aquest sentit, el president de la FAV, Manel Sánchez, ha subratllat especialment l'ampliació de la vianantització i el foment del transport públic, així com el procés de participació ciutadana per elaborar el document.

Per Sánchez, el Pla de Mobilitat, que està pendent d'aprovació al ple, suposarà una millora per a la ciutat. El president de la Federació d'Associacions de Veïns ha celebrat que el document reculli algunes de les peticions ciutadanes com la vianantització del sector centre.

Manel Sánchez

Satisfacció perquè aquest pla és conforme a les peticions i reivindicacions del veïns i de la FAV.


Sánchez també ha celebrat l'acord polític per desenvolupar la ciutat en matèria de mobilitat. En aquest sentit, ha destacat el consens per trobar una alternativa a la Ronda Sud, que tot i mantenir-se programada no s'executarà, tal com reclamava la FAV.

Tot i la satisfacció de les entitats veïnals, l'Associació de Veïns de Coll Favà ha mostrat la seva preocupació per l'afectació que algunes de les mesures previstes al Pla de Mobilitat poden tenir sobre el barri. El president de l'associació, Antonio Lucas, ha advertit que convertir l'avinguda de Francesc Macià en pas obligatori del trànsit de cotxes per eixugar el centre de la ciutat pot congestionar el barri.

Antonio Lucas

És una millora per a la ciutat, però també provocarà una entrada de vehicles a Coll Favà.


La proposta preveu crear un accés directe que uneixi l'avinguda de Francesc Macià amb l'avinguda del Pla del Vinyet sense haver de passar, per tant, per la rambla del Celler i el carrer de Cèsar Martinell. El barri de Coll Favà serà una nova entrada i sortida de la ciutat, amb la construcció, en una segona fase, d'un pont que anirà cap a l'autopista. Lucas també ha alertat que si els canvis a Coll Favà requereixen de l'eliminació d'aparcament podria comportar un problema a llarg termini.

De la seva banda, l'associació de veïns del barri del Monestir també ha expressat la seva preocupació per la vianantització de l'avinguda de Cerdanyola. El president de l'associació veïnal, Andrés Ares, ha recordat que el del Monestir és un barri complicat i retirar l'aparcament d'aquesta via pot provocar problemes.

Andrés Ares

La nostra preocupació és l'aparcament. És un carrer amb molta vida i són molts veïns


Ares ha reconegut que el Pla de Mobilitat suposarà un benefici per a la ciutat, però ha demanat que en el cas del barri del Monestir l'Ajuntament porti les mesures a votació dels veïns.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.