Més de la meitat dels ciutadans participa a xarxes socials, segons l'Observatori


Temes relacionats

El 58'1% dels ciutadans veu Sant Cugat com una ciutat bastant segura ( 6/feb/14)

Els santcugatencs aproven la tasca de l'Ajuntament amb un 5'9 ( 6/feb/14)

La ciutadania posa un notable a les últimes obres a Sant Cugat ( 6/feb/14)

Més de la meitat dels ciutadans participa a xarxes socials, segons l'Observatori ( 6/feb/14)

Equip de govern i CUP aproven; PP, PSC i ICV suspenen, segons l'Observatori ( 6/feb/14)


  • Comparteix:

Facebook és la xarxa social més usada pels santcugatencs / Foto: Facebook del Museu

Facebook és la xarxa social més usada pels santcugatencs / Foto: Facebook del Museu

Un 51'3% dels enquestats a l'onada de desembre de l'Observatori Sociològic participen a blogs o xarxes socials. La mostra, feta a partir de 1.048 entrevistes, constata que la franja compresa entre els 17 i 24 anys utilitza aquestes xarxes en un 93'4%. Facebook, amb un 59%, és la xarxa social més usada, seguida de WhatsApp, Twitter i Linkedin.

Sant Cugat manté l'etiqueta de ciutat amb fractura digital reduïda amb un 91% de la població enquestada amb connexió d'Internet a casa. Amb relació al grup que no disposa de connexió, el percentatge ha baixat en 1'8 punts percentuals l'últim any, passant del 10'1% dels entrevistats al 8'3% al desembre de 2013.

Aquesta última onada de l'Observatori fa especial incidència en la participació dels santcugatencs a les xarxes socials i blogs. Un 51'3% dels enquestats hi participa, amb un repartiment de gènere força equilibrat i amb la forquilla dels 17 als 24 anys, com a públic més actiu.

La xarxa social més usada, amb un 59%, és Facebook, seguida de WhatsApp, amb un 23'2%, i Twitter, amb un 10%. L'Observatori també constata que la utilització de Facebook ha baixat 17'7 punts percentuals respecte l'any anterior quan l'ús era del 76'7%.

L'estudi també aborda el percentatge de població que té telèfon amb connexió a Internet. Sobre una mostra, en aquest cas, de 1.000 ciutadans, l'Observatori exposa que augmenta en 28'2 punts percentuals la tinença d'aquests dispositius passant del 46'1% el 2012 al 74'3% el 2013.0

El col·lectiu de 17 a 24 anys és el segment que té més telèfons amb Internet. En el rànquing de tipus de mòbils, Android el lidera amb un 55'3%, seguit d'iPhone, amb un 31'8% i Blackberry, amb un 5'4%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.