Nit de l'Art: Cloenda de l'exposició de Teresa Farrés

Hora: 18:00h cultura

Visita guiada a càrrec de la historiadora i crítica d'art Imma Pueyo.
Aforament limitat. Inscripció prèvia: galeriacanals@canals-art.com

Teresa Farrés (Sant Cugat, 1916-2011) va ser la primera dona d'aquesta població que va realitzar una carrera superior, en aquest cas de Belles Arts, compartint curs amb Jaume Muxart entre d'altres artistes de la seva època. Com a dona que era, no li va ser fàcil la seva labor ininterrompuda com a pintora i com a docent, però la seva perseverança li va obrir camins i va ser una dona vital i entusiasmada per la bellesa creativa.

En l'exposició 'In memoriam', s'hi poden veure pintures de diferents etapes i en elles hi és representada la natura amb les transparències més subtils i sensitives, de quietud i repòs. No és la natura exuberant, és la natura tranquil·la i relaxant, en que el color i la pinzellada estan sempre sotmesos a la sensibilitat més acusada de l'artista.

Teresa Farrés rebé, entre d'altres, el guardó de Musa de l'Art, atorgat per l'Associació de Galeristes de Sant Cugat, en reconeixement a la seva trajectòria artística.

Aquest és un record 'in memoriam' a ella i també a tantes dones pedagogues que en diferents pobles, viles i ciutats estimulen la creativitat dels joves, introduint la sensibilitat per les arts plàstiques en les seves vides.

Més informació i actualitzacions: Nit de l'Art 2019

El programa de la Nit de l'Art 2019 es pot consultar en aquest enllaç

Data: dimecres, 22/mai, 18:00h
Lloc: Canals Galeria d'Art (c. d'Orient, 24)
Organitza: Canals Galeria d'Art

  • Comparteix:

Aconsegueix els vídeos de Cugat TV en DVD

Mira el catàleg de la Botiga de cugat.cat