Cisco López: 'De petit volia ser futbolista, vaig jugar al Barça fins a la categoria aleví'

L'expolicia local ha valorat a Cugat Mèdia la seva trajectòria professional


  • Comparteix:

Cisco López, es va jubilar l'estiu de 2023 / Foto: Cugat Mèdia

Cisco López, es va jubilar l'estiu de 2023 / Foto: Cugat Mèdia

Cisco López es va jubilar l’estiu passat després de 32 anys de servei al cos de la Policia Local de Sant Cugat. El Cisco ha estat, durant aquests anys, un dels agents més populars de la ciutat, sobretot entre els més petits perquè durant 23 anys ha estat l’encarregat d’impartir els tallers d’educació viària a les escoles de la ciutat.

ESCOLTA-HO

Com estàs Cisco?
En principi bastant bé, ara que estic jubilat i puc gaudir una mica, però em fa falta els nens.

Vius a Barcelona. Se t’ha fet estrany el fet de no venir cada dia a Sant Cugat?
La veritat és que sí. Això d’aixecar-se a les 5 de la matinada cada dia per venir era el que havia de fer, però és que a més jo gaudia quan estava amb les escoles.

I què trobes a faltar d’aquesta rutina?
Trobo a faltar estar amb els nens.

Com era el Cisco de petit?
Jo sempre he sigut una persona tranquil·la, no com el meu germà que és tot el contrari. Penso que he sigut una persona molt obedient i respectuosa.

Vas ser un bon estudiant?
Sí. He sigut una persona que he estudiat, però que de vegades les coses no se’m quedaven al cap. Tot el contrari al meu germà que el poc que estudiava se li quedava. Jo havia d’estar insistint.

Quan eres petit, què volies ser de gran?
En el seu dia volia ser futbolista. Vaig jugar al Barça fins a la categoria aleví, però després en la Formació Professional vaig estudiar delineant industrial.

I on ha quedat aquella professió?
En no res perquè la feina en aquell moment no estava bé. I em va sortir la possibilitat de fer oposicions a la policial local de Sant Cugat.

I com sorgeix aquesta oportunitat?
Havia estat treballant en una tèxtil que va plegar i un amic em va temptejar per fer les oposicions. I saps que va passar? Jo vaig aprovar i ell no. Ara, no tenim relació, però no va ser per culpa d’això. La meva primera feina va ser la de policia de barri.

Has portat una mascota. Quina?
En la meva trajectòria amb els nens sempre hi ha hagut una mascota. Hi ha hagut dues mascotes més, però els nens se’n recordaran d’aquesta, el Cisquet que és un porc senglar, uniformat amb un vestit fet per la dona d’un company.

A la teva família hi havia antecedents de professionals de la seguretat?
Tinc un tiet a Saragossa que ha sigut Policia Nacional i un cosí a Saragossa que també ho és.

Hi ha tradició familiar?
No,no!

Els tallers d’educació viària te’ls van proposar des d’un principi?
Sí. Havia estat en una taxació de vehicles abandonats i arran d’una vacant el cap em va oferir si volia portar aquesta secció i com m’agrada el tema dels nens vaig començar.

Quin balanç fas d’aquesta experiència?
Quan una feina t’agrada i t’hi dediques tot són agraïments. Aleshores el que em satisfà és que hi ha molta gent que et reconeix. Avui he estat per Sant Cugat i m’ha saludat molta gent.

Et senties com a casa quan estaves a Sant Cugat?
Et diré que conec més coses de Sant Cugat que de Barcelona. La gent que conec a Barcelona és la del meu bloc. En canvi, a Sant Cugat sí que tinc amics i gent que conec.

Tu vas ensenyar educació viària als nens, però que et van ensenyar ells a tu?
A gaudir d’ells. A mi el tema dels nens sempre m’ha agradat. I quan estava amb ells jo gaudia i les professores s’ho passaven pipa amb mi.

També als adults ens falta molta educació viària?
Falta! Falta una mica de respecte. Avui mateix un ciclista ha estat a punt d’atropellar-me al carrer Santa Maria. Si no ens respectem a nosaltres ja no respectem ningú i hem de tenir una mica de civisme.

Ara és més complicada la mobilitat a les ciutats?
Ara que Sant Cugat està al voltant dels 100 mil habitants, cada vegada és més difícil. Amb els patinets hem tingut i tindrem problemes perquè la gent no respecta les normes. És una gran preocupació aquest cas.

Tu com et desplaces?
A Barcelona, depèn d’on vaig agafo el cotxe. A Sant Cugat he vingut en cotxe. Si he d’anar a passejar, de vegades, trec la bicicleta.

Què t’agrada fer per desconnectar de la rutina i escampar la boira?
M’agrada passejar i anar a la platja. Sobretot als espigons.

Per acabar. Com et planteges la jubilació?
Doncs ara, a gaudir de la meva família, tot el que no he pogut, i a fer coses. Viatges per exemple. Ja ho tinc planejat. L’any passat vaig anar a Nova York i a aquest Nadal a Colmar, la part nord de França.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.

Publicitat