DR. DEL RÍO: 'Tenim gent que porta bevent la meitat de la seva vida'


  • Comparteix:

Ell és el coordinador del Centre d'Atenció i Seguiment a les Drogodependències (CAS). Atenen 112 santcugatencs que volen deixar, per aquest ordre, l'alcohol, la cocaïna, el cànnabis i l'heroïna. Una quarta part dels usuaris van acudir al centre voluntàriament.

Des de la seva entrada en funcionament, fa un any i mig, el CAS ha rebut consultes de 170 persones, però són 112 les que han decidit seguir un programa de rehabilitació. L'alcohol és l'addicció més comuna, seguida de la cocaïna i el cànnabis que ha deixat en quart lloc l'heroïna, la droga per excel.lència dels 80.

Les dones són minoria en el nombre d'usuaris, tot i que segons els experts són les que més força de voluntat posen a l'hora de fer la rehabilitació. El perfil de drogodependent, segons les demandes del CAS, és un home de 44 anys que porta més de la meitat de la seva vida bevent.

El Centre d'Atenció i Seguiment a les Drogodependències és un servei del Centre de Salut Mental, integrat a les instal.lacions del CAP de Sant Cugat. El Dr. Miquel del Río n'és el responsable. No ha volgut quantificar el percentatge d'èxit en les desintoxicacions perquè, per a ell, 'l'important és participar'.

Miquel del Río

Escolta l'entrevista





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.