L'Escola Collserola de Sant Cugat participa en el programa Erasmus+


  • Comparteix:

escola.collserola

Escola Collserola

Equip directiu i comissió d'Erasmus + de l'escola Collserola


Publicat: el 13/gener
Els experts |
PDF

Participar en un programa Erasmus + és tot un repte i a l'escola Collserola ho hem aconseguit. Hem estat seleccionats per participar aquest curs 2023 - 2024 en el projecte de curta durada per la mobilitat de l'alumnat i personal de l'Educació Escolar (K122 - SCH), sota el títol 'Transformant els nostres patis exteriors, donant vida al nostre pati escolar fent-lo més inclusiu, coeducatiu i sostenible'.

Aquest projecte el vam elaborar una comissió de mestres de l'escola amb el suport de tot el claustre. Es va presentar al llarg del curs 2022-2023. A finals de juny del curs passat ens el van aprovar, sent una de les poques escoles d'infantil i de primària, 343 projectes aprovats (aproximadament) arreu del territori espanyol, dels 1.364 projectes aprovats de tots els nivells i etapes educatives.

Del setembre de 2023 al desembre de 2024 és la durada d'aquest. Tot fent la modalitat del 'job shadowing' i 'courses and training' que consisteix en el fet que un grup reduït de mestres vagin a visitar 3 escoles d'Europa i a participar en uns cursos de formació també dins de la mateixa Comunitat Econòmica Europea amb l'objectiu de:
  • Conèixer altres escoles d'Europa amb una realitat semblant a la nostra, treballant de manera globalitzada i que es trobin o s'hagin trobat en procés de transformació de patis, amb l'objectiu on els infants aprenguin a gaudir, a aprendre i a fomentar la cohesió de grup tot evitant situacions de conflicte.
  • Conèixer dissenys i estratègies d'espais exteriors en centres europeus per transformar els nostres en espais pedagògics.
  • Iniciar un procés d'internacionalització de la nostra escola a través de projectes compartits amb escoles europees per facilitar l'intercanvi d'idees i coneixements.
  • Continuar amb el desenvolupament de futurs projectes que contemplen la projecció de futurs intercanvis dels nostres alumnes.


  • A banda d'aquests objectius, també volem que aquest projecte ens ajudi a reflexionar conjuntament amb altres mestres a partir d'experiències per pensar com transformen els nostres espais exteriors amb col·laboració amb tota la comunitat educativa. A més, ens dona l'oportunitat de continuar formant-nos com a mestres amb aquesta temàtica, per fer-nos persones cada vegada amb més expertesa per després transferir-ho als infants, a altres mestres i a tota la comunitat educativa.

    Som un centre que promou la innovació i la formació permanent del seu equip educatiu, per això ens agrada agafar nous reptes que impliquin la millora del centre i que inverteixi directament en la formació del nostre alumnat.

    EQUIP DIRECTIU I COMISSIÓ D'ERASMUS + DE L'ESCOLA COLLSEROLA



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.