Un merder de vies


  • Comparteix:

pere.casajoana

Pere Casajoana


Publicat: el 2/jun/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ha passat tot just una setmana des de les eleccions europees. En un acte democràtic Catalunya decidí que ERC fos la força més votada, seguida a curta distància per CiU. Afegint-hi els vots d'ICV, el total dels vots partidaris de la consulta és del 60%. Celebrem aquests resultats.

N'hi ha hagut prou amb set dies per engegar a dida tot el treball fet per demostrar al món que som un poble conciliador. N'hi ha hagut prou amb set dies per caure en la més fàcil de les provocacions i omplir els televisors amb imatges de contenidors cremats, aldarulls i disturbis. N'hi ha hagut prou amb set dies perque les esquerres tradicionalistes discutissin qui d'ells era més alternatiu i transgressor. Tant els han afectat els èxits electorals aquells que no es van voler presentar a les eleccions?

De cop i volta aquells xicots tan eixerits de samarretes reivindicatives que tant fan per la vida cultural dels pobles i ciutats han justificat públicament la violència i l'han exacerbada, i el resultat ha estat tremebund. Nul·la responsabilitat, nul·la capacitat de gestió. Molts d'aquells que reclamen més pirmi, més beques, més habitatge, més sanitat i més educació per a tothom són els mateixos que advoquen per l'autogestió?

Algun d'ells han fet piulades a Twitter evocant la fugida del país d'aquells altres catalans que no vulguin una Catalunya independent. Un moment, aturem-nos: Catalunya ha estat, és i serà terra d'acollida fraternal. Ningú, mai ningú ha de deixar aquesta terra de manera forçada. Si això succeís cap vegada, alguna cosa hauríem fet molt i molt malament. Diuen, i dono fe que malauradament és cert, que la joventut es cura amb el temps. La intolerància mai té solució i és la llavor de la discòrdia.

Mentrestant des de CiU, amb moltes seus locals empastifades amb pintura i alguns vidres trencats, seguim gestionant els marrons d'aquest país, demostrant que juntament a una gestió solvent malgrat les turbulències hi hem d'afegir un discurs polític que ens ha dut a liderar institucionalment el Dret a Decidir. Bon lideratge i capacitat de gestió, aquestes són les senyes d'identitat de CiU, i ambdues són necesàries per anar endavant. Amb només una, no n'hi ha prou.

PERE CASAJOANA és regidor d'Urbanisme i Obres



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.